De sekte

De sekteDe Sekte
Geschreven door Mariette Lindstein
Series: ViaTerra #1
Andere boeken in deze serie: De sekte herrijst
Uitgegeven door A.W. Bruna | 11 september 2017
Genres: Thriller
Pages: 400
Goodreads
four-stars

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een New Age-beweging gesetteld. Hun charismatische leider, Franz Oswald, ontwikkelde de doctrine ViaTerra, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op beroemdheden en vooraanstaande politici. Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. Ze is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt. Wanneer de idyllische zomer ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt Sofia zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Er lijkt echter geen weg terug naar haar oude leven. Want niemand kon ViaTerra ooit verlaten.

Een boek waar je meteen al de kriebels van krijgt? Dat had ik bij De Sekte. Ik was vanaf het eerste moment al meteen geprikkeld. Toen uitgeverij A.W. Bruna met het persbericht kwam wist ik het meteen: ik moet en zal dit boek lezen. Dat is ook precies wat er gebeurd is.

Sofia, die net afgestuurd is raakt in de ban van ViaTerra. Deze new age beweging heeft haar aandacht getrokken en met name hun leider Franz Oswald. Ze krijgt een baan aangeboden van Franz en denkt dat ze haar oude leven later weer kan oppakken. Maar ze raakt in de ban van de sekte.

Ik was eigenlijk vanaf de eerste pagina al in de ban van het verhaal. Ik was nieuwsgierig naar ViaTerra en vooral wat er met Sofia zou gaan gebeuren. De verschillende hoofdstukken gaven mij kippenvel en ik wilde alleen maar doorlezen. Vooral de laatste tweehonderd pagina’s waren echte page turners voor mij.

Gedurende het hele boek voel je een bepaalde spanning, maar er gebeurt eigenlijk niet genoeg voor die spanning. Je voelt dat er opgebouwd wordt naar een groter einde, wat natuurlijk mijn interesse opwekte. Toen Sofia begon over ontsnappen uit ViaTerra leek die spanning alleen nog maar toe te nemen. Vanaf dat moment las ik De Sekte in een ruk uit.

Wat  mij op viel was dat het einde van De Sekte best wel gesloten is. Er komen hierna nog twee boeken aan maar het voelde alsof het verhaal nu klaar is. Maar ik heb een gevoel dat nog lang niet alles verteld is.

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor een exemplaar van De Sekte.


One Comments

  • Luna

    oktober 9, 2017

    Het staat ook mijn wishlist. Ik hou wel van thrillers die een beklemmend gevoel geven. Volgens mij zit dat bij dit boek wel goed. Overigens vind ik verhalen (ook van die waargebeurde) over sektes toch altijd wel iets beklemmends hebben. Het heeft gewoon iets engs.
    Luna onlangs geplaatst…Recensie-exemplaren inplannen anno 2017My Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge