De voordelen van onbeantwoorde liefde

De voordelen van onbeantwoorde liefdeDe voordelen van onbeantwoorde liefde
Geschreven door Becky Abertalli
Uitgegeven door Blossom Books | april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
five-stars

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Ik was al fan van Becky Abertalli voordat De voordelen van onbeantwoorde liefde  uit kwam. Ik las Simon vs de verwachtingen van de wereld met zo ontzettend veel plezier dat ik meteen zin kreeg om verder te gaan in De voordelen van onbeantwoorde liefde. Ik las hem samen met Kirsten, het is dat zij mij tegen hield anders was hij met een paar uur uit geweest.

Ontmoet Molly. Molly heeft in totaal 26 crushes gehad maar het is nooit verder gekomen dan gewoon jongens leuk vinden. Totdat ze Reid ontmoet. Vanaf het eerste moment zie je de vonken er van af spatten. Haar tweelingzus Cassie is het tegenovergestelde van Molly. Zij gaat er direct voor. Wanneer Cassie voor Mina valt voelt Molly zich eenzamer dan ooit.

De voordelen van onbeantwoorde liefde  is echt zo’n super schattig, ik wil hier meer van boek. Een boek waarvan ik het spontaan warm van krijg als ik aan het lezen ben, niet op sexy manier. Op een manier waarop mijn hart verwarmd wordt met een heel erg lief liefdesverhaal. Kom op hoe kan je het daar niet warm van krijgen?

Het hele liefdesverhaal, koppel Molly aan Will, was voor mij best wel herkenbaar. De verliefdheid kwam van een kant waar je het niet zou zoeken. Ik weet hoe moeilijk het is. Maar het hele verhaal dat Mina en Cassie Molly willen koppelen aan Will was leuk maar niet zoals Molly’s eigen liefdesverhaal met Reid.

Net als Molly werd ik ook verliefd. Maar dan op het verhaal en niet op een van de jongens. De voordelen van onbeantwoorde liefde  laat zien hoe geweldig het is om verliefd te worden. Ik was vanaf de eerste pagina in het geweldige verhaal getrokken. Eenmaal begonnen, kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik hou zo ontzettend veel van het verhaal dat ik het maar wil blijven lezen keer op keer.

Weet je wat De voordelen van onbeantwoorde liefde  zo ontzettend tof maakt? Becky Abertalli heeft er relaties in gedaan die in het Young Adult genre taboe lijken te zijn. Molly en Cassie hebben twee moeders. Cassie valt op meisjes. Weet je hoe ontzettend tof ik dit vind? Dit was voor mij de zesde ster die eigenlijk ontbrak. Dit maakt De voordelen van onbeantwoorde liefde  uniek in het Young Adult genre. Kunnen we dit niet vaker zien?


Geef een reactie

CommentLuv badge