De wereld achter het water

De wereld achter het waterDe wereld achter het water
Geschreven door Jen Minkman
Uitgegeven door Storm | 4 november 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 236
Goodreads
three-half-stars

In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?

Toen Het boek van voorheen uit kwam heb ik deze via Jen Minkman kunnen lezen. Oh wat vond ik dat boek leuk zeg. Toen ik een tijdje terug in mijn mailbox keek zag ik dat ik het e-book van De wereld achter  het water had ontvangen. Ik was helemaal in de zevende hemel. Ik had helaas nog geen tijd gevonden om hem te lezen tot nu.

In De wereld achter het water volgen we Leia en Walt weer. Ze zijn op het eiland Cornwall aangekomen. Ze hebben meteen nieuwe vrienden gemaakt en worden hartelijk ontvangen. Ik vind het ontzettend fijn om weer terug in deze wereld te zijn. Ik voel me net als Leia en Walt hartelijk ontvangen in Dartmoor. Alleen de stad is niet zoals ik verwacht had. De inwoners betalen best wel een hoge rol voor de vrede.

Ik vond de eerste honderd pagina’s lastig om door heen te komen. Ik had best wel wat moeite om weer terug in het verhaal te komen. Maar wanneer Leia en Walt stiekem naar Exeter gaan werd ik het verhaal in gezogen. Vanaf dat moment voelde ik mij weer helemaal thuis in de wereld. Vanaf dat moment werd het verhaal ook gelijk een stuk spannender om te lezen. Er kwam eindelijk actie in het verhaal.

We kunnen in De wereld achter het water ook meekijken met een ander personage. Het perspectief van Alisa werd geïntroduceerd. Ik werd er best wel vrolijk van. We zien nu ook wat de thuis blijvers aan het doen zijn. Maar Alisa lijkt alles wel heel goed geregeld te hebben. Misschien iets te perfect kwam in mij op.

Maar toch was De wereld achter het water niet helemaal wat ik er van verwachtte. Na de stroeve start kwam het verhaal eindelijk op gang. Ik had eigenlijk ook verwacht dat er meer in werd gegaan op de Star Wars aspecten die wij in Het boek van voorheen hadden gezien. De wereld achter het water voldoet zeker niet aan mijn verwachtingen maar is zeker in de tweede helft nog best wel leuk geworden.

Ik wil Jen Minkman bedanken voor mijn exemplaar van de wereld achter het water.


Geef een reactie

CommentLuv badge