De wereld van Bloed en Beenderen

Het is alweer de derde dag rondom de blogtour van Bloed en Beenderen. Vandaag is het mijn beurt om een bijdrage te leveren aan de blogtour. Ik ga jullie vandaag kennis laten maken met de wereld van Bloed en Beenderen. 

Er is een wereld van verschil tussen de wereld voor de zuivering en na de zuivering. Voor de zuivering was magie iets wat veel voorkwam in Orïsha. Het was eigenlijk heel normaal om magie te gebruiken.

Maar tien jaar geleden kwam daar verandering in. De koning de magie wilde uitroeien. Er was een slachting en sinds dien zijn er bijna geen maji meer over. Maar nu krijgt Zélie de kans om magie terug te brengen. Volg Zélie met haar zoektocht door Orïsha in Bloed en Beenderen.

Even iets meer over de maji. De maji zijn mensen met een donkere huidskleur en spierwit haar. Zij worden zo genoemd omdat zij een connectie met de goden hebben. Hierdoor kunnen zij magie gebruiken. Wanneer een maji 13 jaar oud wordt beginnen zijn of haar krachten te ontwikkelen.

Zélie komt zelf uit Ilorin. Haar echte reis begint in Lagos, de hoofdstad van Orïsha. Hier ontmoet zij Amari die Zélie smeekt om haar te helpen. Dat gebeurt en samen gaan ze terug naar Ilorin. De reis eindigt in de heilige tempel waar Zélie een speciaal ritueel moet uitvoeren om de magie weer terug te krijgen. Maar voordat ze daar komt staat er een hele reis door Orïsha op haar te wachten. En dat is niet zonder gevaar.

De worldbuilding van Bloed en Beenderen is zo ongelooflijk goed. Alleen daar om zou ik het boek nog een keer willen lezen. Het is alsof je zelf naast Zélie staat. Daarnaast vind ik het idee dat de magie terug gehaald moet worden ook erg tof.

Dus twijfel jij nog of je Bloed en Beenderen nog moet lezen? Wacht dan niet langer want alleen voor de worldbuilding en het verhaal wil je het boek al gelezen hebben.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge