De wereld van Everless

Als er een boek is waar ik dag na dag aan blijf denken is het Everless. Ik kan het verhaal gewoon nog niet loslaten. Daarom neem ik jullie vandaag mee naar de wereld van Everless.

Het belangrijkste in de wereld van Everless is bloed. Je leven hangt er vanaf, meer dan bij ons. Het is een betaalmiddel. Hoe armer je bent, des te minder geld verdien je en dan is je tijd snel op. Maar de rijke mensen hebben tijd zat. Ze kunnen doen wat ze willen. Tijd wordt uit je bloed gewonnen en daarna in munten gemaakt waarmee je kan betalen.

Jules en haar vader woonde op Everless bij de familie Gerling. Alles ging goed totdat ze midden in de nacht vluchtte. Nu Jules extra tijd nodig heeft besluit ze om op Everless te gaan werken. De stem van haar vader herhaalt zich in haar hoofd: laat de koningin je niet zien en als je Liam ziet ren dan weg. Maar dat weerhoudt haar niet om op Everless te werken.

Kan Jules in de wereld waar bloed zo’n belangrijke rol speelt tijd winnen? Of is het allemaal voor niets geweest. Volg het spannende verhaal van Jules in Everless.

Juist omdat bloed zo’n belangrijke rol speelt vind ik deze wereld zo tof. De worldbuilding is zo goed neergezet dat het lijkt alsof je in Sempera rond loopt. Alsof je zelf in Everless rond loopt. De beschrijvingen zijn zo mooi gemaakt en dan heb ik het nog niet eens over hoe spannend Everless is. Daarom wil ik Everless alleen nog vaker lezen.

Heb jij Everless al gelezen?


Geef een reactie

CommentLuv badge