Disney book tag

Disney book tag

Yay het is weer tijd voor een nieuwe tag op Jaike vs de boeken. Deze book tag kwam ik tegen op youtube bij katytastic. Wil je haar filmpje bekijken? Klik dan hier. Deze tag is iets meer dan een jaar geleden uitgebracht voor de release van het boek Dwaaleiland van Melissa De La Cruz, waar inmiddels deel twee al van verschenen is. Op naar de vragen!

De kleine zeemeermin – een personage die buiten zijn comfort zone is, een vis op het droge.
Feye uit Een hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Als mens tussen alle fae lijkt mij geen goede combinatie.

Assepoester – een personage die een enorme transformatie doormaakt
Celaena of zal ik beter Aelin zeggen? Geen toelichting nodig.

Sneeuwwitje – een boek met een grote variatie aan personages
De boeken van Cassandra Clare. Alle personages staan op de een of andere met elkaar verbonden. Zo zie je personages uit The infernal devices terug komen in The mortal instruments. Ik heb nog niet eens gesproken over Lady Midnight, die ik overigens nog niet gelezen heb ssst…

Doornroosje – een boek die je liet slapen
Eh gaat even nadenken. Ik heb van die momenten dat ik tijdens het lezen in slaap val, niet door het verhaal maar omdat ik moe ben. Ik vind dat dat ook telt. Recentelijk had ik dat met Empire of Storms. Tot laat lezen is misschien toch niet voor mij wegggelegd.

De lion king – een personage die een trauma meegemaakt heeft in zijn / haar jeugd
Avery in Wacht op mij. Het trauma van Avery speelt een grote rol in deze New Adult van Jennifer L. Armentrout.

Belle en het beest – een beestachtig dik boek waardoor je geïntimideerd werd maar waarvan het verhaal prachtig was
Outlander is dat voor mij. Kijk even naar de dikte van de boeken. Maar als je eenmaal begonnen bent met lezen dan stop je niet snel meer. Dan heb ik nog niet eens gesproken over Jamie want daardoor wil je eigenlijk ook niet stoppen.

Aladdin – een personage waarvan zijn droom in vervulling gaat

Mulan – een personage die zich voordoet als iemand die hij niet is
Ik denk meteen aan Rood van Pierce Brown. In rood leven de mensen in een soort kastenstelsel gebaseerd op kleuren. Darrow is rood maar doet zich voor als een goude om allemaal plannen uit te voeren. Het boek is zeker de moeite waard.

Toy story – een boek met personages waarvan je hoopt dat ze tot leven komen
Harry Potter & the deathly hallows. Ik wil Snape terug. Kunnen ze hem dan direct door sturen naar mij?

Disney Descendants – je favoriete schurk of een dubbelzinnig personage
Hierover kan ik niet discussiëren. Er is een personage waar ik direct aan denk, mede doordat de boeken mij direct aanstaren terwijl ik dit typ. Dat is De Duisterling uit De Grisha serie van Leigh Bardugo.

Ik tag Kwante van Kwante in Wonderland
Wendy van Raising my book
Melissa van Melissa’s bookworld


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge