Donkerblauwe woorden

Donkerblauwe woordenDonkerblauwe woorden
Geschreven door Cath Crowley
Uitgegeven door Young & Awesome | 19 april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 293
Goodreads
three-stars

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor hem, vlak voordat ze gaat verhuizen. Hij beantwoordt haar brief niet. Jaren later keert Rachel terug naar de boekwinkel. Krijgen Rachel en Henry een tweede kans?

Een boek dat zich afspeelt in een boekhandel? Dat klinkt wel als iets dat op mijn TBR thuis hoort. Daarnaast trekt de cover mij wel. Ondanks dat het niks prijsgeeft over het verhaal. Zo gaf ik Donkerblauwe woorden een kans. Een kans om te kijken of hij echt zo leuk is als ik vermoed.

Henry’s vader heeft een boekhandel, jongens dit is echt goals. In de brievenbibliotheek kunnen onbekende mensen brieven naar elkaar posten. Dit doet Rachel ook vlak voordat ze gaat verhuizen. Henry doet niks met de brief. Wat gebeurt er als Rachel en Henry elkaar weer zien?

Ik had eigenlijk best wel hoge verwachtingen van Donkerblauwe woorden. Ik dacht dat dit een lekker vlot geschreven verhaal was. Dat je het verhaal leest door de brievenbibliotheek. Maar dat is helaas niet waar. Henry en Rachel vertellen zelf het verhaal. Twee verschillende personages met ieder zijn eigen verhaal.

Tussen de tijd dat Henry en Rachel elkaar voor het laatst zagen is er veel gebeurd. Rachel is haar broertje verloren en heeft daardoor haar grote passie zwemmen moeten opgeven. Ze zit nog midden in het rouwproces wanneer ze Henry weer ziet. Maar jongens hoeveel kansen moet Henry krijgen om in te zien wat er werkelijk gaande is? Hij snapt de duidelijkste hints nog niet, beetje jammer.

Ik vond dat er erg weinig gebeurde. In de bijna 300 bladzijden die het boek telt is er vrij weinig gebeurd. Dat vind ik best wel jammer. Ik had niet verwacht dat het vol zou zitten met actie, maar iets meer zou wel fijn zijn.

Wat ik wel prachtig vond is dat aan de voorhand van elk hoofdstuk er een quote gegeven werd. Een bladzijde vol met boeken was daarvoor ingericht. Deze pagina gaf de lezer een quote van iets dat in het aankomende hoofdstuk zou gebeuren. Dit vond ik een heel mooi detail aan dit boek.

Nee Donkerblauwe woorden is niet helemaal in de smaak gevallen. Doordat er weinig gebeurde raakte ik een beetje verveeld tijdens het lezen. Maar het feit dat het verhaal zich voor een groot deel in de boekhandel zich afspeelt maakte toch wel iets goed.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge