Dreiging & Duisternis

Dreiging & DuisternisDreiging & Duisternis
Geschreven door Leigh Bardugo
Uitgegeven door Blossom Books | 15 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 415
Goodreads
four-stars

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.
Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal.
Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

Na Schim & Schaduw wist ik dat ik verder moest met de serie. Destijds moest ik een tijdje wachten op de vertaling van Dreiging & Duisternis voordat deze verscheen. Nu had ik de luxe dat ik alle boeken al in huis had. Dit scheelde voor mij heel veel. Ik zat nog helemaal in de grisha wereld. Maar Dreiging & Duisternis is niet helemaal wat ik verwachtte.

Het begin van Dreiging & Duisternis was ijzersterk. Alina die met de Duisterling op pad ging om een versterker te halen. Bam je wordt meteen weer in het verhaal getrokken, als je er uit was. Het was een zeer prettig begin om weer terug in het verhaal te komen. Ik werd er aan herinnerd waarom de Duisterling ook al weer geweldig was. Alina was nog steeds even sterk als ooit.

Tijdens de actie van het vangen en krijgen van de tweede versterker is er stiekem een nieuw personage geïntroduceerd. Wij maken kennis met Sturmhond. Het is nog net niet dat ik met mijn mond open zat te lezen maar hij is ook zo ontzettend leuk. Hij heeft opmerkingen waarvan je gaat lachen. Van sommige opmerkingen kreeg ik het zelfs een beetje warm. Sturmhond heeft mij de Duisterling laten vergeten.

Het middenstuk van Dreiging & Duisternis was eigenlijk alles behalve leuk. Ik vond het wat langdradig als ik het vergelijk met Schim & Schaduw. Ik had meer actie verwacht. Ik zat constant te wachten tot er iets spectaculairs gebeurde. Helaas bleef dat moment uit tot dertig pagina’s voor het einde.

Het einde van Dreiging & Duisternis was net als het begin, je valt met de deur in huis. Het einde maakt voor mij Dreiging & Duisternis een stuk leuker om over te schrijven. De spanning is terug en daarnaast komen de speculaties voor Val & Verlossing. Na het einde dacht ik wow, ik heb even een adempauze nodig van deze serie.

Ik vind Dreiging & Duisternis minder aantrekkelijk geschreven dan Schim & Schaduw maar het voldeed enigszins aan mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat ik voor een ander personage dan de Duisterling kon vallen maar Leigh Bardugo heeft het voor elkaar gekregen. Binnenkort zal ik ook Val & Verlossing gaan verslinden.


Geef een reactie

CommentLuv badge