Duet met jou

Duet met jouDuet met jou
Geschreven door Dani Atkins
Uitgegeven door De fontein | 1 augustus 2017
Genres: Chicklit
Pages: 400
Goodreads
three-stars

'Duet met jou' van Dani Atkins is na 'Versplinterd' opnieuw een roman voor de fans van Jojo Moyes en Lucy Dillon.

'Hij is de liefde van háár leven, maar met jou getrouwd'

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally's eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Voor de Ohmybookathon leesclub mocht ik Duet met jou lezen. Ik was super nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van Dani Atkins. Ik las namelijk Versplinterd met heel veel plezier. Ik genoot heel erg van dit boek. Dit verwachtte ik ook met Duet met jou.

Vroegere vriendinnen Charlotte en Ally spreken elkaar niet meer. Charlotte is namelijk getrouwd met de eerste echte liefde van Ally. Maar wanneer zij elkaar weer tegen komen in het ziekenhuis weet je niet wat er gebeurt. Wat gebeurt er als die twee elkaar weer tegen komen?

De ondertitel van Duet met jou wekt veel nieuwsgierigheid bij mij op. Toen ik het boek zag was dat het eerste waar mijn oog op viel, niet eens op de mooie kleuren. Ik dacht eh wat is dit nu weer. Hij is de liefde van haar leven maar met jou getrouwd. Pardon, wat was daar mis gegaan?

Naarmate je verder in het verhaal komt leer je Charlotte, Ally, Joe en David beter kennen. Dit gebeurt met flashbacks. Voor mij waren de flashbacks veel te langdradig. Ik kreeg er niet meer zin van om te lezen. Het waren juist de stukken in het nu die mijn aandacht hadden. De flashbacks waren in het begin zeker leuk, ik was namelijk wel nieuwsgierig naar het verhaal achter de ondertitel. Maar hoe verder je in het verhaal kwam hoe minder leuk het werd.

Daarnaast vond ik het plot eigenlijk best wel voorspelbaar. Ik heb het nu over het plot dat zich in het nu afspeelt. Ik had  bepaalde dingen wel zien aankomen. Maar desondanks huilde ik de ogen uit mijn hoofd.

Ja Duet met jou is een gigantische tranentrekker. Ik heb het de laatste pagina’s niet droog kunnen houden. Dat was eigenlijk nog moeilijker dan het boek uit lezen, wat al een opgave op zich was. Maar na het lezen van Duet met jou had ik wel de gedachte wat is dit een mooi verhaal. Het raakte mij heel erg diep.

Ik wil Lisanne van Oh My Book bedanken voor het organiseren van de leesclub en voor het toesturen van mijn exemplaar van Duet met jou.


One Comments

  • Laurie

    september 7, 2017

    Ik had dus precies hetzelfde met de flashbacks. Was er ook wel klaar mee op een gegeven moment.

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge