Duizend stukjes van jou

Duizend stukjes van jouDuizend stukjes van jou
Geschreven door Claudia Gray
Series: Firebird #1
Andere boeken in deze serie: Tienduizend hemels boven jou, Een miljoen werelden met jou
Uitgegeven door HarperCollins NL | 12 januari 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 334
Goodreads
four-stars

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Duizend stukjes is zo’n boek die alleen al opvalt door de cover. De cover is schitterend waardoor ik verleid werd om toch het boek te lezen. Inmiddels heb ik hem twee keer gelezen en nog steeds ben ik een klein beetje (heel erg) verliefd op dit boek.

Maak kennis met Marguerite, zij is opgegroeid in een gezin vol met wetenschappers. Maar Marguerite is de enige die daar geen interesse in toont. Wanneer haar vader komt te overlijden neemt zij de Vuurvogel en gaat achter Paul aan om haar vader te wreken.

Duizend stukjes van jou is een heerlijke zoektocht door de verschillende dimensies heen. Je volgt Marguerite met de Vuurvogel door de verschillende dimensies heen reist. Ik heb er echt heel erg van genoten. Je ziet de verschillende personages in elke dimensie weer terug komen.

Ik heb het meest genoten van de dimensie waarin Marguerite bij de Tsaar in Rusland is. Ik ervaarde dit stuk van het verhaal als meest spannend. Daarnaast heb ik een liefde voor het oude Rusland. Ik heb echt genoten van alle elementen die terug kwamen in deze dimensie.

Hoe kan je nou niet van Theo houden? Door het verhaal heen is hij een grotere rol gaan spelen voor Mariguerite. In Duizend stukjes van jou  leek de liefde eigenlijk geen grote rol te spelen. Ik als lezer kreeg wel langzaam aan wat kriebels voor Theo. Maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe onzekerder dat werd. Soms was Duizend stukjes van jou  een beetje te zoetsappig naar mijn idee.

Al met al heb ik enorm genoten van deze zoektocht door de verschillende dimensies heen. Ik stel onbewust het lezen van het tweede boek uit. Misschien ga ik dat toch binnenkort dan maar doen.


Geef een reactie

CommentLuv badge