Dumplin’

Dumplin’Dumplin'
Geschreven door Julie Murphy
Series: Dumplin #1
Uitgegeven door Moon | 1 augustus 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City's Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Voor wie nog geen enkel idee heeft waar Dumplin’ over gaat laat mij dit even uitleggen. Willow Dean beter bekend als Dumplin’ bij haar moeder wilt mee doen aan een schoonheidswedstrijd. De weg naar de schoonheidswedstrijd wordt beschreven met de wedstrijd zelf. Maar zoals je al kan bedenken is het best wel grappig om dit te lezen. Dat is ook waarom ik Dumplin’ opgepakt heb.

Ik heb zelf best wel hard om Dumplin’ moeten lachen. Als ik er nu weer aan terug denk begin ik weer te lachen. Willow Dean is een best wel grappig personage. Ze vindt niet meteen een weg naar je hart maar langzaam maar zeker begin je haar steeds leuker te vinden. Ik geef toe dat ik haar in het begin ook niet de ideale hoofdpersoon vond maar later werd Willow Dean steeds leuker om over te lezen.

Willow Dean is eigenlijk alles behalve een doorsnee Young Adult hoofdpersonage. De doorsnee Young Adult hoofdpersonage voldoet aan een perfect beeld van de lezer. Willow Dean is alles behalve dat. Ze heeft het moeilijk door haar gewicht en erg populair is ze niet. Maar toch vind ik Dumplin’ een goed boek. Dit komt omdat de hoofdpersonage niet perfect hoeft te zijn voor mij althans. Ik vind het juist leuker om over imperfectie te lezen dan over de perfecte personage. Willow Dean is herkenbaar en grappig.

Het enige waar ik mij aan stoorde was het abrupte einde. Het voelde alsof de pagina’s op waren en Julie Murphy nog lang niet klaar was met schrijven. Ik was gewoon geschokt. Ik keek naar de laatste bladzijde en dacht is dit het? Dit kan het lang niet zijn. Maar gelukkig is er een deel twee in de maak, het nadeel is dat we er nog heel even, lees twee jaar, op moeten wachten.


One Comments

  • Inge

    september 26, 2016

    Ik ben ook erg benieuwd naar Dumplin! Ik zou het graag willen lezen 😀 Het lijkt me zo’n grappig boek vol zelfspot!
    Inge onlangs geplaatst…Recensie: Hier was ikMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge