Echte liefde vind je in de boekhandel

Echte liefde vind je in de boekhandelEchte liefde vind je in de boekhandel
Geschreven door Veronica Henry
Uitgegeven door Boekerij | 2 januari 2017
Genres: Roman
Pages: 336
Goodreads
three-stars

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

Echte liefde vind je in de boekhandel werd bij mij beschreven als het ultieme feelgood boek. Toen ik hem bij de bibliotheek zag liggend dacht ik ja dat moet ik hebben en ik nam hem op goed geluk mee. Zoals je kan lezen heb ik het boek inmiddels uit en vandaag deel ik mijn mening.

Ik had in het begin bij Echte liefde vind je in de boekhandel het echte feelgood gevoel. Het was echt een hartverwarmend verhaal met alle flashbacks. Je leest over de vader van Emilia, hoe hij met de boekhandel begonnen is. Voor mij als boekliefhebber is dit echt een fijn gevoel om te lezen.

Maar wanneer terug geschakeld wordt naar de echte wereld wat wij het heden noemen verdween dit compleet. In het nu lees je over Emilia die zojuist haar vader verloren heeft en voor een grote uitdaging staat, de boekhandel draaiend krijgen of verkopen. Je kan meteen merken dat Emilia alles behalve een boekenliefhebber is.

Emilia is voor mij niet een personage waar ik van kan houden. Ze kwam kil over. Alsof ze bijna geen gevoel had. JA natuurlijk is het moeilijk als ze net haar vader verloren heeft. Maar ze gaat snel over tot de orde van de dag, wat ook begrijpelijk is. Maar voor mij was het moeilijk om van haar te houden.

Het verhaal zelf las heerlijk door. Het was voor mij echt een boek dat ik in een middag zou kunnen lezen. Dit heb ik helaas niet gedaan omdat ik niet goed in het verhaal kwam. Ik vind het jammer omdat ik wel zag dat het verhaal het in zich had. Ik had vaker terug willen gaan en naar de verhalen van de vader van Emilia willen luisteren. Daar kon ik nou echt geen genoeg van krijgen.


Geef een reactie

CommentLuv badge