Een miljoen werelden met jou

Een miljoen werelden met jouEen miljoen werelden met jou
Geschreven door Claudia Gray
Series: Firebird #3
Andere boeken in deze serie: Duizend stukjes van jou, Tienduizend hemels boven jou
Uitgegeven door HarperCollins NL | mei 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 355
Goodreads
four-stars

en miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lotsbestemming. Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd.

Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde versie van Marguerite uit een andere dimensie, die haar (de echte Marguerite) altijd een stap voor lijkt te zijn... Het wordt een strijd tussen de Marguerites... en er kan er maar één winnen!

Na het lezen van Tienduizend hemels boven jou kon ik niet stoppen, gelukkig was daar Een miljoen werelden met jou. Ik was best wel zenuwachtig voor dit einde, stel dat ik dit einde me niet helemaal voorgesteld had. Stel dat er gekke dingen gaan gebeuren die ik niet leuk vind, zo had ik nog wat dingen in mijn hoofd. Gelukkig viel het allemaal wel mee.

Wyatt heeft maar een doel, de verschillende dimensies vernietigen, hij doet dit niet alleen. Wyatt heeft de hulp ingeroepen van een Marguerite die niemand kent. Eentje die zo kwaadaardig is dat ze bereid is om alle dimensies te vernietigen. De echte Marguerite heeft een laatste taak om iedereen te beschermen.

Kan ik zeggen dat ik Een miljoen werelden met jou best wel grappig vond. Ik vond dat Marguerite grappig sprak over de kwaadaardige Marguerite. Daar bleef het niet bij, ze had het – kan ik het een het noemen die kwaadaardige Marguerite- zelfs een hele naam gegeven. Ik kon alleen maar lachen wanneer ik de naam Booswicht zag staan.

Wat ik het leukste aan Een miljoen werelden met jou vind? Dat elke dimensie anders is. Je weet nooit wanneer je in een goedaardige dimensie komt of een kwaadaardige. Daarnaast is elke dimensie zo mooi beschreven dat het lijkt alsof je er rond loopt.

Een miljoen werelden met jou was een heel bevredigend einde van de Firebird serie. Waar ik Tienduizend hemels boven jou soms nog wat te kort vond schieten had Een miljoen werelden met jou dat helemaal niet. Ik was verrast door de verschillende plottwists en keer op keer bleef ik geboeid doorlezen.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Een miljoen werelden met jou


Geef een reactie

CommentLuv badge