Een Q&A met Julie Kagawa

Julie Kagawa

Vrijdag 30 september was het zo ver, het bloggersevent met Julie Kagawa in boekhandel Stumpel in Almere. Ik was zo in de wolken dat er een roze wolk om mij verscheen, okay bijna dan. Als fantasy lezer kan alles toch waar zijn?

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken dat ze dit mogelijk hebben kunnen maken. Ik ben echt super blij dat ik Julie Kagawa ook eens heb mogen ontmoeten. Maar nu op naar de orde van de dag de Q&A.

Als je moest kiezen tussen Riley en Garret wie zou je kiezen?
Garret!

Wat zijn je gewoonten tijdens het schrijven?
Er moet gewoon cafeïne aanwezig zijn. Pepsi max is toch wel mijn favoriet.

Als je een personage uit je boek kon zijn wie zou je zijn en waarom?
Ember (Talon serie) sowieso! Ik heb een zwak voor draken. Anders wordt het Alli (Blood of Eden serie) maar dan zou ik het daglicht missen.

Julie Kagawa

 

Als je zelf een draak kon zijn welke draak zou je zijn?
Een zwarte draak, zwart is namelijk mijn favoriete kleur. Anders een Aziatische draak.

Zou je nog andere genres behalve het fantasy genre willen schrijven?
Ik heb geprobeerd om iets anders te schrijven maar de draken, fae en vampieren blijven maar in mijn hoofd opkomen. Ik kan niet stoppen om hier aan te denken. Als ik van genre zou wisselen zou het een science fiction YA boek worden. Ik blijf sowieso binnen het YA genre.

Als je moest kiezen tussen de summer court en de winter court waar zou je dan leven?
Op de winter court. Ik ben niet gemaakt voor het warme weer. Maar als ik dan echt moet kiezen ga ik voor the iron court.

Heb je een tip voor de beginnende schrijver?
Heel veel oefenen. Iemand zei ooit tegen mij dat iedereen een miljoen nutteloze woorden heeft die eruit moeten. Wanneer deze eruit zijn begint je werk te vorm te krijgen en word je geleidelijk beter in het schrijven.

Wat vinden jullie van de Q&A met Julie Kagawa? Ik heb er heel erg van genoten. Julie is echt een super leuk en spontaan mens. Ik hoop dat jullie haar ook nog gaan ontmoeten!


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge