Een van ons liegt

Een van ons liegtEen van ons liegt
Geschreven door Karen M. McManus
Uitgegeven door Van Goor | 30 mei 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 303
Goodreads
four-stars

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Ik heb dit boek al eerder op Goodreads voorbij zien komen, ik was eigenlijk toen al geboeid. De originele titel wekte bij mij veel meer interesse op dan de Nederlandse vertaling. Maar toen ik Een van ons liegt bij de bibliotheek tegen kwam kon ik het niet weerstaan en nam ik hem mee naar huis.

Bronwyn, Cooper, Addy, Nate en Simon moeten samen nablijven. Maar voordat het nakom uur begint weten ze niet dat Simon er niet levend uit komt. Hij valt dood neer wanneer hij uit een bekertje met water drinkt. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate zijn de hoofdverdachte in de moord op Simon. Maar zit de politie wel goed met hun verdachten?

Zelf vind ik dat Een van ons liegt erg sterk begint. Na een vrij korte inleiding valt Simon dood neer. Wat een schrok voor de hele school. Vooral omdat Bronwyn, Cooper, Addy en Nate er alles aan gedaan hebben om Simon te redden. Vanaf dat moment werd het boek spannend. De verhoren werden afgewisseld met persoonlijke theorie├źn van de vier verdachten.

Hoe verder ik in het boek kwam, hoe zekerder ik werd dat een bepaald persoon schuldig was. Nate wordt vanaf het begin als de drugsdealer van het groepje. Ja ik dacht serieus dat Nate iets met de moord op Simon te maken had. Nu ik het boek uit heb denk ik alleen maar wow. Hoe vooroordelen zo in iemands nadeel kunnen spreken.

Mag ik zeggen dat het middenstuk niet zo heel interessant is? Het is een hoop heen en weer gegooi van vermoedens maar er gebeurt eigenlijk vrijwel niks. Voor mij was het best wel een teleurstelling na het sterke begin en voordat het ontzettend goede einde begint. Ik had gehoopt dat ze dit vast kon houden.

Maar ook hoe verder ik kwam, hoe leuker het verhaal werd. Stukje bij beetje werd er meer informatie bekend. De politie deed zijn best om een moordenaar aan te wijzen. Vanaf dat moment wordt het echt spannend. Bijna nagelbijtend spannend.

Heb jij Een van ons al gelezen? Zo niet, ga dan naar de boekhandel of bibliotheek. Doe dit zo snel mogelijk want ik weet dat jij ook wel wilt weten wie Simon vermoord heeft.


Geef een reactie

CommentLuv badge