Eerste leven

Eerste levenEerste leven
Geschreven door Gena Showalter
Series: Everlife #1
Andere boeken in deze serie: Levensbloed
Uitgegeven door HarperCollins NL Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-stars

EEN KEUZE.
TWEE RIJKEN.
GEEN TWEEDE KEUS.

In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika ('Licht geeft Zicht') of Myriad ('Macht is een Recht')? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood...

Hoewel Tenleys ouders haar al - voor veel geld - aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd...

Ik heb de Alice in Zombieland boeken van Gena Showalter een paar jaar terug, toen ze voor het eerst verschenen, gelezen. Toen was ik al onder de indruk van de prachtige schrijfstijl van Gena. Nu Eerste leven uitgekomen is, moest ik die natuurlijk ook meteen lezen. Heb ik hier spijt van? Nee dat zeker niet.

Ik wil beginnen met het kijken naar de cover. Hallo beauty! Wat een ontzettend mooie cover heeft Eerste leven, alleen daarvoor moet je het boek eigenlijk al kopen. Naar mijn idee geeft het vrij weinig weg over het verloop van het verhaal.

Tenley staat op het moment te kiezen of ze na haar eerste leven naar Myriad of Troika gaat. Haar ouders hebben haar aan Myriad beloofd. Maar daar gaat Tenley niet mee akkoord. Een jongen uit Myriad en een jongen uit Troika komen haar overtuigen. Ik kan alleen maar zeggen dit gaat echt heel erg leuk worden.

Voordat het verhaal begon was er een rare berichtwisseling. Voordat je iets van de wereld wist werd je er meteen in gegooid. Ik heb even met grote ogen zitten lezen, ik snapte er helemaal niks van. Het eerste hoofdstuk bracht ook niet heel erg veel informatie met zich mee. De eerste honderd pagina’s waren voor mij een op een stapeling van what the fuck momenten.

Maar daarna begint het verhaal een beetje duidelijk te worden. Er zijn altijd nog momenten dat ik zit, wat is er nu weer gebeurd? Maar die laatste honderd pagina’s. Die laatste honderd pagina’s waren voor mij doorslaggevend. Ik vond het geweldig. Eigenlijk alles wat ik daarvoor miste kwam dubbel ze hard aan. Ik kan zeggen dat ik een lichte verslaving heb opgelopen.

Twijfel je nog waarom je Eerste leven moet lezen? Ik zeg gewoon doen! Geloof me maar met deze, je gaat waarschijnlijk het begin niks vinden. Maar heb geduld tot het einde. Je wachten wordt beloond.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Eerste leven


Geef een reactie

CommentLuv badge