Elke dag maandag

Elke dag maandagElke dag maandag
Geschreven door Jessica Brody
Uitgegeven door Blossom Books | 15 augustus 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 368
Goodreads
four-stars

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassen-vertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks!
Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voor¬komen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt... Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Ik was aan het einde van 2016 op zoek naar een vrolijk boek. Eentje die ik het liefste in een ruk uit kon lezen. Eentje waarvan ik zou gaan lachen. Op het eerste gezicht is dat precies waar Elke dag maandag voor staat. De eerste hoofdstukken beamen dit eigenlijk ook alleen maar. Ik werd gewoon heel vrolijk van Elke dag maandag.

Ontmoet Ellie. Ellie heeft de slechtste maandag die je je maar kan voorstellen. Ze heeft haar schoolfoto verpest, de try-outs van het softbal gingen slecht en alsof dat niet erg genoeg is maakt haar vriend het uit. Wanneer Ellie de volgende dag wakker wordt is het alweer dezelfde maandag als de dag ervoor. Ze krijgt dezelfde berichten binnen en begint de dinsdag precies hetzelfde als die maandag ervoor.

Het concept van Elke dag maandag vind ik werkelijk waar hilarisch. Vooral hoe je ziet dat Ellie er mee om gaat. Tijdens het lezen heb ik meerdere keren hardop moeten lachen omdat Ellie best wel grappig is. Dit was vooral het geval bij de eerste paar hoofdstukken en de eerste keer toen Ellie erachter kwam dat  ze haar maandag opnieuw kon doen. De rest van het verhaal viel tegenover die momenten een beetje tegen.

Nadat Ellie drie keer deze zelfde maandag beleefd heeft ben ik er wel een beetje klaar mee. Steeds maar hetzelfde liedje. Het enige wat ze elke keer weer probeert is om haar vriend te overtuigen om het niet uit te maken. Een van de laatste keren dat Ellie dezelfde maandag beleeft komt er iets nieuws kijken wat mij weer wakker maakt.

Als je denkt dat je een lekker luchtig boek nodig hebt dan moet je Elke dag maandag gaan lezen. Ik heb best wel hard gelachen om de stunts van Ellie. Het verhaal heeft mij eigenlijk wel weten te verassen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik fan ben geworden.


One Comments

  • Daphne

    februari 6, 2017

    Leuk om te horen dat Elke dag maandag jou ook heeft vermaakt. Ik heb hem ook gelezen, en ik vond hem geweldig!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge