Escape room

Escape roomEscape room
Geschreven door Maren Stoffels
Uitgegeven door Leopold | 4 oktober 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 240
Goodreads
three-half-stars

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Ik moet toegeven: ik heb zelf nog nooit een escape room gedaan. Nee ik schaam mij er niet voor maar ik kan de spanning die erbij hoort gewoon niet aan. Plus ik denk dat het mij niet eens lukt om de puzzels op te lossen, tenzij deze over Harry Potter gaan dan maak ik nog een kans. Maar Escape Room geeft mij een goede reden om dit niet te doen.

Mint, Sky, Alissa en Milas gaan samen een escape room doen. Ze moeten binnen een uur zichzelf bevrijden. Maar de medewerker van de escape room is helemaal niet van plan om hun te laten gaan.

Het eerste wat mij op viel was de cover. Ik keek er naar en dacht simpel werkt in dit geval zeker. Doordat de cover zo simpel is geeft het weinig weg over het verhaal maar aan de andere kant sluit hij er weer heel goed bij aan. Beetje dubbel maar na het lezen wist ik het wel, ik vind het geweldig.

Eigenlijk werd mijn interesse op de eerste pagina al getrokken. Het verhaal begint al heel sterk. Maren Stoffels introduceert een persoon X die iets zegt over Het. Wie is Het? En wat is zijn of haar rol in het verhaal? Wat heeft Het met persoon X te maken? Dit ging er in mijn hoofd om en dat terwijl ik pas een bladzijde gelezen heb.

De spanning bouwt zich vrij snel daarna op. Vlak voor het einde bereikt de spanning zijn toppunt. Ik merkte dat ik sneller ging lezen omdat ik wilde weten wat er gebeurd is. Wat de connecties onderling zijn en natuurlijk of de vier jongeren nog uit de escape room komen.

Maar de personages vind ik heel erg oppervlakkig. Ik kreeg er geen connectie mee. Dat maakte voor mij het lezen wel lastig. Ik had het gevoel dat dit beter kon. Ik had het beter willen zien.

Escape room is heerlijk om op een herfstige middag te lezen. Het is niet mijn meest favoriete young adult thriller maar zeker niet slecht. Ik kan hem zeker aanraden aan de wat jongere lezers.

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor mijn exemplaar van Escape room


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge