Fangirl

FangirlFangirl
Geschreven door Rainbow Rowell
Uitgegeven door Van Goor | 6 juni 2014
Genres: Young Adult
Pages: 453
Goodreads
five-stars

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Toen ik in 2013 voor het eerst over Fangirl hoorde stond mijn wereld op zijn kop. Een verhaal over iemand die fanfiction schrijft leek mij echt super tof. Daarmee maakte ik voor het eerst kennis met het contemporary genre. Oh wat ben ik ervan gaan houden. Fangirl is zeker een geweldig boek om mee te starten.

Maak kennis met Cath. Cath gaat met haar tweelingzus Wren naar de universiteit. Waar Cath eerst heel veel tijd had om aan Carry On te werken is dat nu eigenlijk wel verdwenen. Ik voelde mij zowaar verbonden met Cath. Zij schrijft over Simon Snow, een boekenserie die vergelijkbaar is met Harry Potter. Alleen Cath herschrijft als het ware die boeken in Carry On. Heel eerlijk ik zou zelf ook graag fanfiction gaan schrijven, heb meerdere ideeën maar geen  goede uitwerking. Fangirl gaf mij juist een zetje in de goede richting. Stiekem zitten hier wel wat kleine tips in verborgen.

Wat Fangirl zo leuk maakt is dat de verhaallijn van Cath gecombineerd wordt met stukken uit de Simon Snow boeken en Caths fanfiction. Voor mij was dat echt een hele goede afwisseling. Ik werd vrolijk van de Simon Snow stukken, okay dat kwam door Levi hij is geweldig namelijk. Wat mij betreft is Fangirl een must read voor iedereen die zelf ook een fangirl of fanboy is. Hierdoor is het verhaal van Cath zo herkenbaar en leuk om over te lezen.

In Fangirl heeft Cath veel te overwinnen. Zo gaat ze naar de univsersiteit waar ze voor het eerst geen kamer deelt met haar tweelingzus. Daarnaast ontmoet ze allemaal leuke jongens maar Cath heeft daar geen ervaring mee. En voor haar schrijfklas wordt ze verplicht om iets anders dan fanfiction te schrijven. De manier waarop alles samen komt vind ik echt heel leuk om over te lezen.

 


Geef een reactie

CommentLuv badge