Faye en Sean

Faye en SeanFaye en Sean
Geschreven door Marina Folkers
Uitgegeven door Ellessy | 10 oktober 2015
Genres: Chicklit
Pages: 422
Goodreads
four-stars

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke
Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij
volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar
staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de
been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij
haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor
wat hij het liefste wil in zijn leven?
Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en
romantiek.

Wanneer Faye tien jaar is, heeft ze haar eerste bijna dood ervaring. De knappe Sean komt haar redden. Dit is de eerste keer dat Faye en Sean elkaar zien. Sean wordt de held van Faye en dit is het begin van een mooie vriendschap. In Faye en Sean lees je over de eerste keer dat ze elkaar ontmoette totdat ze een jaar of twintig zijn. Hoe het verhaal zich door de jaren heen ontwikkeld is goed te zien.

Voor mij is Sean wel een jongen die er mag zijn. Nou ja dat idee heb ik in mijn hoofd. Hey Sean hier ben ik. Ik ben dus net als Faye gevallen voor Sean. Oeps, ik had het wel zien aankomen hoor. Wie kan er nou geen hunk met een gitaar leuk vinden. Dat is vragen om problemen. Faye daar in tegen komt in haar jongere jaren over alsof ze een mentale beperking heeft. Dat komt door de manier waarop ze praat, de manier waarop ze tegen Sean praat vooral.

Het leukste van het verhaal vond ik toch wel de studententijd van Faye. Er komt zo veel drama in voor, ik hou van drama voor de duidelijkheid. De manier waarop Faye en Sean dan met elkaar om gaan is speciaal. Een dag in hun leven leidt al tot een levenslange vriendschap. De manier waarop Faye en Sean samen zijn is soms misschien wat hartverscheurend maar aan het einde weet je dat ze het misschien wel nodig hadden.

Het is geen geheim dat ik door Faye en Sean vloog. Binnen 24 uur was het boek uit, het is geen record maar wel snel. Ik vind de manier waarop Marina Folkers Faye en Sean schreef erg fijn. Ze wisselde de perspectieven af. Ik was blij dat ik in het hoofd van Sean mocht kijken. Maar ik had wel het gevoel dat het einde uitgebreider mag. In verband met spoilers zeg ik niet meer. Maar alsnog heb ik heel erg genoten van zowel Faye als Sean.


Geef een reactie

CommentLuv badge