Game of thrones yay or nay?

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een kleine Game of Thrones marathon gedaan. Ik heb de complete serie, seizoen een tot en met aflevering 4, in 5 weken gezien. Vandaag vertel ik meer over wat mijn bevindingen zijn rondom deze serie.

Als je wilt beginnen aan dit artikel moet je wat weten: ik geef geen spoilers over wat er in welk seizoen dan ook kan gebeuren. Ik vertel alleen wat ik van de serie vind.

Dat ik een serie van, seizoen een tot en met zes, zestig uur in vijf weken kan kijken is best knap. Daarvoor heb je doorzettingsvermogen nodig. Iets wat niet iedereen heeft. Ik verwacht dat lezers van dit artikel dit niet gaan doen maar als je dit wel moet doen hou hier rekening mee. Bijna elke aflevering neemt tussen de vijftig minuten en een uur in beslag. Even een aflevering kijken is er niet bij. Weet waar je aan begint.

Nou goed over het verhaal:

In het begin had ik heel erg moeite om de personen uit elkaar te houden. Je hebt de belangrijkste clans: de Starks, de Lannistars, de Targaryen. Bij deze huizen horen nog ik weet niet hoeveel personen die ook vaak in beeld zijn. Ik heb nu nog moeite om deze bijpersonen uit elkaar te houden. Voor mij is dit het grootste nadeel van Game of Thrones. Er zij zo veel personages en zo veel verhaallijnen die door elkaar lopen dat je soms niet door hebt wie wie is.

Elk seizoen weer is er zo’n 7 afleveringen lang een aanloop naar een grote gebeurtenis. Deze grote gebeurtenis is eigenlijk het enige spannende wat er gebeurt. Voor de rest gebeurt er eigenlijk zeer weinig. Ook eindigt elk seizoen heel spannend. Maar voor de rest, nah eigenlijk niet zo veel aan.

Ik vond seizoen een, twee en vijf eigenlijk niet zo veel aan. De andere seizoenen heb ik dan ook binnen 2 dagen gezien. Er zat meer actie in waardoor ik door wilde kijken.

In mijn ogen is Game of thrones gewoon een overrated serie. Ik had zelf na seizoen twee willen stoppen maar toch ging ik door. Nu vind ik het eigenlijk een verspilling van mijn tijd. Voor mij is het een nay maar er zijn genoeg mensen die het wel super leuk vinden.

Wat vind jij van Game of Thrones?


3 Comments

 • Do

  augustus 31, 2017

  Jammer dat de serie voor jou tegenviel. Als ik eerlijk ben heb ik Games of Thrones nog nooit gezien :$, maar ik ben toch wel benieuwd waar veel mensen zo enthousiast over zijn. Waar heb jij Games of Thrones gekeken?

  Reply
  • jaike

   augustus 31, 2017

   Ik heb alle dvds, tot en met seizoen zes dan. Seizoen zeven heb ik of opgenomen of live gekeken op HBO.

   Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  augustus 31, 2017

  Hmmm, ik vind Game of Thrones juist zo interessant door alle complexe verhoudingen, de machtspelletjes en de onverwachte wendingen. Iedereen kan echt elk moment sterven, waardoor elke aflevering een verrassing kan zijn. Ik snap wel dat het wat saai kan overkomen, maar je moet vooral het plezier halen uit de onderlinge spanningen tussen alle personages (en ja, dat zijn er veel haha, ik had ook het boek van achter de schermen erbij gehad die ten minste overzichtelijke stambomen geven zodat ik een beetje de personages uit elkaar wist te houden haha).

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge