Geek girl blundert door

Geek girl blundert doorGeek girl blundert door
Geschreven door Holly Smale
Series: Geek girl #2
Andere boeken in deze serie: Geek Girl, Geek girl pakt uit, Perfecte plaatje
Uitgegeven door Gottmer | 15 april 2014
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 302
Goodreads
four-stars

Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is dé kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?

Na het lezen van Geek Girl was ik overtuigd dat Holly Smale geen leuker en grappiger boek kon schrijven. Dus ik begon een tijdje na het lezen van Geek Girl aan Geek Girl blundert door. Het was een goede keus geweest om even te wachten met lezen. Na het niet lezen van Geek Girl komt Harriet grappiger uit de hoek.

Het verhaal van Harriet gaat verder. Zij is vijftien jaar oud en het nieuwe supermodel. Haar relatie met Nick is over en ze moet haar schoolonderzoeken halen. In de zomervakantie krijgt Harriet een klus in Japan aangeboden. Maar met haar stiefmoeder hoogzwanger is het niet zeker dat ze kan gaan. Totdat haar stiefoma haar te hulp schiet.

De manier waarop Holly Smale Japan beschrijft is precies zoals mijn schoonouders het ook beschreven toen zij daar waren. Geek Girl blundert door zit dus met de wereld heel erg dicht bij de echte wereld. Applausje voor Holly Smale hiervoor.

Ook in Geek Girl blundert door kun je er niet onderuit komen. Harriet en haar onhandigheid zijn niet te ontwijken. Om eerlijk te zijn kan ik mij weinig boeken herinneren waar ik zo ontzettend hard om heb moeten lachen. Op een van de laatste pagina’s kwam de klap op de vuurpijl. Deze keer was het niet Harriet maar haar vader. Samen zijn ze een gouden duo waar je ontzettend hard om moet lachen.

Toen Harriet in Japan was had ik gemixte gevoelens toen Nick naar voren kwam. Aan de ene kant wil ik hem liefhebben en koesteren zolang hij voor Harriet kan zorgen. Zolang hij bij haar kan zijn. Maar aan de andere kant kan het zo weer voorbij zijn. Tegen het einde van Geek Girl blundert door komen wij als lezer erachter dat hij niet is zoals wij denken dat hij is. Mijn hart smolt bij dat moment. Ik schreeuwde bijna Nick ik hou ook van jou.

Geek Girl blundert door is het hilarische tweede boek in de Geek Girl serie. Een serie die zeker niet gemist mag worden. Ik ben zo ontzettend vrolijk wanneer ik deze boeken lees. Ik ben onhandig maar ik weet dat het altijd erger kan, hé Harriet. Het is voor mij een welkom thuis gevoel wanneer ik in Geek Girl blundert door lees. Het is een echte must read voor iedereen die zin heeft om te lachen.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge