Geek Girl

Geek GirlGeek Girl
Geschreven door Holly Smale
Series: Geek girl #1
Andere boeken in deze serie: Geek girl blundert door, Geek girl pakt uit
Uitgegeven door Gottmer | 13 juli 2013
Genres: Young Adult, Contemporary
Pages: 303
Goodreads
four-stars

`Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Harriet Manners is eigenlijk alleen maar heel erg slim. Haar beste vriendin Alexa wilt van kleins af aan al model worden en sleept daarom Harriet mee naar een modebeurs waar allemaal scouts aanwezig zijn. Harriet valt meteen op bij Wilbur en wordt gevraagd voor een groot modebedrijf. Maar ze mag van haar stiefmoeder dit eigenlijk niet en smeed met haar vader een plan. Daarnaast weet Alexa ook niks van haar nieuwe, onverwachte carrière af.

Als je dit leest, wat zijn dan je eerste gedachten? Is Geek girl een boek voor jou? Of toch niet. Ik dacht, voordat ik hem voor de eerste keer las, dat het niks voor mij zou zijn. Maar drie keer raden wie er van de stoel af viel van het lachen? Ik dus. Harriet is onbewust super grappig doordat ze zo slim is. Ze verbetert mensen op de verkeerde momenten waardoor ik dus niet meer bij kwam van het lachen.

Weet je dat moment wanneer Holly Smale Nick aan het verhaal toevoegde. Herinner je je dat moment nog? De eerste keer dat Nick in Geek Girl geïntroduceerd werd, was het helemaal niet bekend hoe hij heette. Ik wist alleen dat ik last had van instalove. Hoe kan je niet van een super schattig en lief model houden. Hoewel hij wel wat jong is voor mijn smaak. Dat kan nog vergeven worden.

Ik las Geek girl bijna twee jaar geleden voor het eerst. Toen had ik de engelstalige versie voor mij. Ik vond hem helemaal niet zo leuk zoals ik hem nu leuk vind. Misschien omdat de Engelse grapjes niet helemaal bij mij binnen kwamen. Of omdat ik weet wat er allemaal gaat gebeuren. Een ding weet ik al wel, ik ga de rest van de serie lezen voordat boek vijf uit komt.

Ben jij al overtuigd dat je Geek Girl moet lezen? Nee, het is totaal geen meisjes boek. Als jongen zijnde kan je hier ook wel van genieten, zolang het maar jou type humor is.


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge