Wat ik geleerd heb van mijn read a thon

Een weekend geleden had  ik een mini read a thon gehouden. Dit was puur om naar mijn leesgewoonten te kijken. Wat als ik mijzelf tot het maximale push? Wat gebeurt er dan? Vandaag bespreek ik deze uitslagen en vertel ik wat ik ervan geleerd heb.

Laten we beginnen met mijn mooie grafiek, ik ben hier best trots op. Ik heb het aantal gelezen pagina’s uitgezet tegen de tijd, in uren. Wat valt jullie op? Behalve dat ik in  dagen 1000 pagina’s gelezen heb? In de middag van dag een ging ik ontzettend hard. Kijk naar de grafiek. Ik ben hier best wel trots op als ik heel eerlijk ben.

Ik had op de eerste dag echt super veel zin om te lezen. Dat valt ook goed te zien. Ik las Kraai & Koninkrijk in een dag uit, dat is echt een hele prestatie. De volgende dag stond Onverwacht op het programma. Twee hele verschillende boeken. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik afwisseling wil. Ik wilde niet de hele tijd in hetzelfde genre blijven zitten.

Op dag twee was die zin om te lezen een beetje weggevaagd. Onverwacht was een aangename afwisseling ten opzichte van Kraai & Koninkrijk. Hij was zo uit. Maar ik voelde me niet voldaan. Ik was moe van het lezen en had echt geen energie meer.

The day after was zwaar. Ik had echt geen zin meer om te lezen. Ik zag een boek en dacht hoepel toch op.. ik ging een serie kijken en zo toch mijn ontspanning pakken. Een dag later begon ik weer op mijn eigen tempo te lezen.

Wat ik hiervan geleerd heb? Push jezelf niet om een aantal boeken te lezen. Neem hier de tijd voor want als je jezelf gaat pushen. Ik heb een tip voor mijzelf, gooi er geen dikke boeken (500+ pagina’s) in. Hierdoor kreeg ik last van een mini leesdip. En als je die echt wilt lezen, plaats die op het einde. Zo heb je een stok achter de deur om hem toch koste wat het kost uit te lezen.

Ik ga deze nieuwe informatie verwerken in de Blossom Books read a thon. Deze read a thon wordt in het hemelvaart weekend gehouden. Ik hoop dat jullie ook mee doen. Daarnaast hoop ik dat jullie leren van mijn fouten.


One Comments

  • Do

    mei 15, 2017

    Leuk om je ervaring te lezen. Het lijkt me wel lastig om jezelf te dwingen om te lezen, bij mijzelf merk ik dan dat ik ook wat ‘sloomer’ lees dan normaal 🙂
    Do onlangs geplaatst…Reading Challenge #1My Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge