Harry Potter and the Sorcerer’s Stone audioboek vs gewoon boek

Dat ik ieder jaar Harry Potter probeer te lezen is geen verassing. Elk jaar probeer ik wat nieuws uit. Hiervoor las ik voor het eerst de Engelstalige versies en nu is het tijd voor het audioboek. Vandaag deel ik mijn bevindingen hierover en wat ik eigenlijk van het audioboek vind.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone is een van mijn all time favoriete boeken. Ik heb zo’n beetje alles wel gezien, behalve de geïllustreerde versie. Deze keer was het tijd voor het audioboek. Lekker relaxed in de bus, op stage en in bed. Het is de ideale uitkomst vind ik.

Zo gezegd zo gedaan heractiveerde ik mijn storytel account. Acht uur laten was het boek uit. Wat ik dacht? Wauw ik moet dit veel vaker doen.  Audioboeken helpen je op een andere manier het boek te ontdekken.

Beeld je de Harry Potter in met alle verschillende stemmen. Als ik de boeken lees hoor ik de acteurs in mijn hoofd praten. Maar nu was dat een verteller die verschillende stemmen bij verschillende personages doet. Ik vind het geweldig.

Een nadeel aan het audioboek is toch wel dat ik mij erop moet focussen en niet iets anders kan gaan doen. Met onbekende boeken ben ik dan zo de draad kwijt.

Wat mij betreft is het audioboek een geweldige toevoeging aan de bestaande boeken. Ik kan het iedereen aan raden om het te ontdekken. Want er gaat toch weer een hele nieuwe wereld voor je open.


Geef een reactie

CommentLuv badge