Ik ging naar de Harry Potter expo

Harry Potter expo

 

Ja ik ging naar de Harry Potter expo in Brussel! Vandaag neem ik jullie een klein beetje mee naar de expo in Brussel. Ik vind het namelijk erg leuk om dit met jullie te delen. Ook al ben je geen Harry Potter fan dan is de Harry Potter expo toch leuk om naar toe te gaan. 

Voor mij was Brussel iets meer als twee uur met de auto, goed te doen al zeg ik het zelf! Ik kreeg deze trip naar de expo cadeau van mijn ouders omdat ik mijn havo diploma gehaald heb. Ik kan alleen maar zeggen dat ik extreem blij ben met dit cadeau. Ik ben de grootste potterhead die hier in de familie, dus ik moest wel gaan. Zo vertrok ik samen met mijn vader rond een uur of negen op die ene 11e van juli.

Toen wij daar aan kwamen bleek 12.00 wel een heel erg populaire tijd om naar binnen te gaan. Rond kwart voor twaalf gingen wij in de rij staan om naar binnen te mogen, wij stonden om half een pas binnen. Als je nog geen kaartjes hebt dan raad ik je aan om als binnenkomst 14.oo uur te kiezen.

Okay eenmaal binnen wist ik niet waar ik moest kijken. Vanaf het begin wordt om de minuut geroepen dat je geen foto’s met flits mag maken, sorry no sorry ik gebruikte hem wel bij een paar foto’s. De gangen waar de deatheaters staan was erg slecht verlicht en ik moest natuurlijk wel toffe foto’s maken.
Ik laat nu eerst een paar foto’s zien van de kleren die tentoongesteld staan.

harry potter expo

Hier zijn de kleren van mijn favoriete personage uit alle boeken tentoongesteld. Rechts staan de kleren van professor Snape terwijl links de kleren van professor Slokhoorn tentoongesteld staan. Zo jammer dat je niks mag aanraken want dat had ik stiekem wel willen doen

harry potter expo

De zwerkbal kleren van Olivier Plank staan er ook! Dat zwerkbal best wel een grote rol heeft binnen de Harry Potter boeken weten we allemaal wel! Daarom komen er nu nog wat kleren voorbij.

harry potter expo

En natuurlijk mag die van Draco niet ontbreken.

harry potter expo

Ik heb wel weer genoeg kleren gezien voor vandaag. Op naar de andere dingen die er staan!

harry potter expo

Wanneer je binnenkomt staat de trein er ook! Maar door het slechte licht en het feit dat je geen flits mocht gebruiken heb ik hier geen mooie foto van kunnen maken. Ik baal hier best wel van want hij was best wel awesome. Ik hoop dat in hij er ook in London staat!

harry potter expo

Weet je nog in Harry Potter and the sorcerer stone tegen het einde? Wanneer Harry het levende schaakspel tegen komt. Replica’s van alle schaakstukken stonden er dus! Ik vind deze dus best wel tof, de torens waren overigens best wel hoog.

harry potter expo

In Harry Potter and the chamber of secrets kom je dit tegen. Zo tof dat je ze uit de grond kon trekken en er daadwerkelijk een schreeuw uit kwam. Let wel op, ze zijn zwaarder dan je denkt!

harry potter expo

Ook maak je kennis met Dobby in Harry Potter and the chamber of secrets. Ik ben een enorme fan van Dobby dus hij mag zeker niet ontbreken.

harry potter expo

In Harry Potter and the goblet of fire maak je kennis met het tovertoernooi. En natuurlijk het wk zwerkbal waar ze in het begin van het verhaal heen gaan. Hoe tof zien de bezems eruit? Van dichtbij kan je zien dat dit allemaal rietjes zijn. Het lijkt me leuk om zoiets zelf te maken thuis.

harry potter expo

In Harry Potter and the order of the phoenix maak je kennis met professor Umbridge. Ik weet nog wel wat voor een hekel ik aan haar heb. Het leuke was dat haar kantoor ook tentoongesteld staat. Dit moet dan nog wel bekend voor komen of niet soms?

harry potter expo

Ook Knijster is aanwezig op de Harry Potter expo. Wanneer hij voor het eerst geïntroduceerd is weet ik niet precies maar he’s there!

harry potter expo

En alle Deathly Hallows liggen bij elkaar. Herken jij ze allemaal?

Dus de Harry Potter expo was wel leuk maar het was voor mijn gevoel veel te druk. De shop die er bij zit is naar mijn mening veel te duur, het goedkoopste aan kleding wat ik zag was €22. Dat gaat me net iets te ver. Ik kan niet wachten totdat ik in oktober naar London ga om daar de studios te bekijken!

 


6 Comments

 • Annabel

  juli 14, 2016

  Ik ben gisteren geweest en ik vond het enorm tof, wat de prijzen betreft van de merchandise, tja ik kan je alvast vertellen dat het in Engeland niet goedkoper zal zijn.

  Reply
 • Inge

  juli 14, 2016

  Wauw wat gaaf!! Stel dat ie ooit naar Amsterdam of iets dergerlijks komt, zou ik daar erg graag een kijkje willen nemen! 😀
  Inge onlangs geplaatst…Recensie: Duizend Stukjes van JouMy Profile

  Reply
 • Meaghann

  juli 14, 2016

  De expo staat ook bij mij op de planning 🙂 Ziet er echt heel tof uit ^^

  Reply
 • Tamara TS

  juli 14, 2016

  Dit lijkt me geweldig!!! Als Potterhead zou ik er eigenlijk wel heen moeten.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Van 10 naar 1 TagMy Profile

  Reply
 • zwartraafje

  juli 15, 2016

  Wij zijn op een dinsdag-namiddag gegaan. Normaal waren we om 14u30 aan de beurt maar ook bij ons duurde het ongeveer drie kwartier voor we naar binnen konden. De inkomprijs was dan weer wel iets voordeliger op dinsdag dus was wel een pluspunt.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Voor altijd gezien – Marie ForceMy Profile

  Reply
 • Vivian

  juli 25, 2016

  Ik ga over een paar maanden ook en ben enorm benieuwd, lijkt me echt supergaaf!
  Vivian onlangs geplaatst…Column: Yay voor YA!My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge