Hazelwoud

HazelwoudHazelwoud
Geschreven door Melissa Albert
Series: Hazelwoud #1
Uitgegeven door Moon | 30 januari 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 336
Goodreads
five-stars

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice' oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice'
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt - de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma's verhalen. Alice' enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma's fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma's sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon... en vooral waar het misging?

Hallo mooie cover. Hazelwoud wilde ik alleen om de cover al lezen. Als ik naar de cover kijk word ik al een beetje verliefd. Ik was een van de gelukkige die Hazelwoud al ontving voordat hij uit kwam. Dit is een van die boeken waarbij dat geen overbodige luxe is.

Nadat Alice haar oma komt te overlijden gebeuren er wel hele rare dingen. Haar moeder wordt ontvoerd door iemand die uit het Achterland komt. Samen met Finch gaat ze op de gevaarlijke tocht op zoek naar haar moeder. Iedereen lijkt dezelfde boodschap te hebben: blijf weg uit het Hazelwoud.

Mijn eerste indruk: waar ben ik nu weer in beland. Melissa Albert schept meteen al een beetje rare wereld. Het boek van de oma van Alice facineert mij. Daar wilde ik meer over weten. Ik wilde meer weten over de verhalen die daar in verteld werden. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat er een novella komt.

Het verhaal kwam pas echt op gang nadat Alice haar moeder ontvoerd werd. Toen kwam de hele mysterieuze wereld tevoorschijn. Daarvoor was het meer een langzaam verhaal waar nog niks gebeurde. Maar toen binnen een paar bladzijden was ik verslaafd.

Hazelwoud was lekker vlot geschreven. Voor mij las het heerlijk snel weg. Het mysterieuze in het verhaal trok mij heel erg aan. Op een bepaald moment komt Alice in het Grenswoud. Vanaf daar lijkt het alsof Hazelwoud een groot sprookje is, maar dan net iets anders.

Hazelwoud is een goede toevoeging aan de bestaande boeken die sprookjes vertellen. Het is een mysterieus, donker sprookje. Een sprookje dat ook meerdere keren mijn hart brak en voor vele verassing zorgde. Ik ben in ieder geval een groot fan geworden.


4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge