Heartless

HeartlessHeartless
Geschreven door Marissa Meyer
Uitgegeven door Feiwel & Friends | 8 november 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 464
Goodreads
five-stars

Long before she was the terror of Wonderland—the infamous Queen of Hearts—she was just a girl who wanted to fall in love.

Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland, and a favorite of the unmarried King of Hearts, but her interests lie elsewhere. A talented baker, all she wants is to open a shop with her best friend. But according to her mother, such a goal is unthinkable for the young woman who could be the next queen.

Then Cath meets Jest, the handsome and mysterious court joker. For the first time, she feels the pull of true attraction. At the risk of offending the king and infuriating her parents, she and Jest enter into an intense, secret courtship. Cath is determined to define her own destiny and fall in love on her terms. But in a land thriving with magic, madness, and monsters, fate has other plans.

Pam pam pam, hoort trom geroffel. Daar is ie dan. Het lang verwachte boek van Marissa Meyer. Heartless. Marissa Meyer komt opnieuw met een steengoed verhaal en bevestigt waarom zij bij mij op de automatisch kopen lijst staat.

De pret begon eigenlijk ongeveer een jaar geleden toen Winter uit kwam. Hiermee sloot Marissa Meyer de Lunar Chronicles af. Toen werd bekend dat er een stand alone zou komen met een hervertelling van Alice in Wonderland. Ik werd meteen enthouisast en pre-orde het boek zodra het mogelijk was. In het begin was ik bang dat Marissa Meyer niet aan mijn hoge verwachting kan voldoen, lees ik geef de Lunar Chronicles samen 4.5 ster. Ik was serieus bang dat Heartless niet op dat niveau geschreven was. Maar toen ik begon, na een bladzijde of vijftig kwam ik er achter dat mijn angst voor niks was. Marissa Meyer laat met Heartless zien hoe een geweldig boek geschreven is. En waarom ik elk boek van haar moet kopen.

In Heartless maak je kennis met Catherine. Van Catherine wordt er eigenlijk verwacht dat zij met de King of Hearts gaat trouwen en dan de Queen of Hearts wordt. Maar haar hart zorgt voor problemen. De joker Jest verovert een plekje in haar hart. De keuze tussen de King of Hearts of Jest is moeilijk en Catherine kan niet kiezen. Ben ik de enige die ontzettend vrolijk word van Jest. Hij is niet alleen de court joker daarnaast bakt hij de lekkerste dingen. Tijdens het lezen van Heartless kreeg ik geregeld honger en zin in iets lekkers door de beschrijvingen van de lekkerste gebakjes.

Mijn verwachting van de King of Hearts hoe de King of Hearts eigenlijk is komen helemaal niet met elkaar overeen. Ik dacht een volwassen man voor mij te hebben die zeer zakelijk is. Maar nee het is een zeer kinderlijk persoon die eigenlijk niet overkomt alsof hij weet welke macht hij daadwerkelijk heeft. Ik kon mij op sommige momenten best wel hier aan irriteren. Ik dacht oh kies voor Jest oh Catherine alsjeblieft kies voor je hart en niet wat je eigenlijk moet doen.

Door het gehele verhaal van Heartless word je eigenlijk meegenomen door Jest. Valt het op dat ik hem eigenlijk best wel leuk vind? De wereld is eigenlijk in twee delen opgedeeld. Hearts, het gedeelte waar Catherine vandaan komt, en je hebt dan nog Chess, waar Jest vandaan komt. Ik moet zeggen dat Marissa Meyer haar worldbuilding best wel goed heeft gedaan.

Er zijn meerdere momenten geweest dat ik een kleine gil binnen moest houden. Bijvoorbeeld toen de volgende quote naar voren kwam. Ja dat is de echte Queen of Hearts die ik ken. De echt koningin die iedereen die haar niet aan staat laat onthoofden. Op dat moment ging het belletje rinkelen. Dit kan nooit goed aflopen met Jest. Ik werd bang van binnen en begon eigenlijk al een beetje te rouwen. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten van de laatste 150 bladzijden. Ik dacht alleen dat ik kon verwachten dat mijn hart in duizend en een stukjes gebroken worden.

“Off with its head!”

Alle herkenbare personages uit Alice in Wonderland zijn ook weer terug. Waaronder de bij mij zeer geliefde Mad Hatter. Ik ben zo blij dat hij terug kwam in Heartless. Ik had het eigenlijk niet verwacht omdat Heartless om de Queen of Hearts draait maar yes ze zijn er weer.

Wat is een einde zonder schok? Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat Heartless zonder enige schok over kon zijn. Maar ik had eigenlijk ook niet verwacht dat mijn hart zo hard gebroken zou worden. Ik ben emotioneel diep aangetast door de kracht van de woorden die Marissa Meyer geschreven heeft. Bereid je voor als je het verhaal nog niet gelezen hebt want het is totaal niet wat je verwacht te zien. Of nou ja eigenlijk wel maar alsnog heb ik emotioneel gezien veel pijn van dit boek.

Heartless is, net als de Lunar Chronicles, fantastisch geschreven. Zoals ik al eerder zei is de world building helemaal zoals ik van Marissa Meyer gewend ben. Daarnaast is dit een geweldig boek. Ik vind het echt fantastisch om over de Queen of Hearts te lezen, misschien moeilijk te geloven maar ik werd echt heel erg vrolijk van het verhaal. Ik heb nu al weer zin om de Lunar Chronicles te herlezen.


Geef een reactie

CommentLuv badge