Heir of fire

Heir of fireHeir of fire
Geschreven door Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #3
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass, De donkere kroon, Queen of Shadows, Empire of Storms
Uitgegeven door Bloomsbury | 2 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 565
Goodreads
five-stars

Celaena has survived deadly contests and shattering heartbreak―but at an unspeakable cost. Now, she must travel to a new land to confront her darkest truth . . . a truth about her heritage that could change her life―and her future―forever. Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. Will Celaena find the strength to not only fight her inner demons, but to take on the evil that is about to be unleashed?

The bestselling series that has captured readers all over the world reaches new heights in this sequel to the New York Times best-selling Crown of Midnight. Packed with heart-pounding action, fierce new characters, and swoon-worthy romance, this third book will enthrall readers from start to finish.

En toen was ik alweer bij boek drie in Throne of Glass serie van Sarah J Maas. Heir of fire it is! Dit is een boek om niet te missen. Na De glazen troon en De donkere kroon isHeir of fire het derde, en voor mij een van de leukste, boeken aan de beurt.

Celaena gaat naar Wendlyn, kunnen wij dit wel aan? Geen Celaena en Chaol scenes meer totdat ze Celaena weer terug is waar Chaol dan ook is. In Wendlyn ontmoet Celaena Maeve, de koningin van Wendlyn. Ze wordt getraind door Rowan, ook een fae, en daarna? Wat wil ze daarna doen? Terug naar Rifthold of toch hier in Wendlyn blijven?

Vanaf het eerste moment dat wij kennis maakte met Rowan wist ik dat er meer aan zat te komen. Rowan is in de 512 pagina’s die het boek kent van een onbekend personages naar een veel belangrijker personage gegroeid. Voor mij is hij best wel een onweerstaanbare fae prins die net als Chaol een stukje van mijn hart heeft veroverd.

En dan heb ik nog niet eens over Manon gepraat. Manon is de erfgenaam van de Blackbeack witch clan. Er is zojuist het perspectief van een heks bij gekomen. Wat dit inhoud voor het verhaal is dat er zojuist een super gaaf en leuk personage bij gekomen is. In het begin van Erfgenaam van vuur was Manon alles behalve mijn favoriete personage. Zij wilde wingleader worden van de heksen en ze had er eigenlijk alles voor over om dit te bereiken. Ze was voor mij alles behalve sympathiek. Door het verhaal heen heeft zij zich heel erg ontwikkeld.

Denk je dat de heksen op bezemstelen vliegen? Dan heb je dat in ieder geval fout. Dit is denk ik wel het allerleukste wat ik in Erfgenaam van vuur gelezen heb. De wyverns  zijn draken die bereden worden door de heksen. Die van Manon komt eigenlijk als enig in beeld, jammer genoeg, alsnog ben ik verliefd geworden op de wyverns en ik hoop echt dat ze meer in beeld komen in de rest van de serie.


Geef een reactie

CommentLuv badge