Helemaal het einde

Helemaal het eindeHelemaal het einde
Geschreven door Lisette Jonkman
Uitgegeven door L.S. | 10 juni 2017
Genres: Chicklit
Pages: 480
Goodreads
four-stars

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland. De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger..

Zo daar is ie dan. De nieuwe roman van Lisette Jonkman. Na Verslingerd konden wij allemaal lang wachten totdat we meer hoorden over een nieuw boek van deze auteur. Maar ons geduld is beloond. Lisette Jonkman komt met een dikke pil die ook nog een voldeed aan mijn verwachtingen.

Ontmoet Roxy, Roxy is de leadzangeres in een rockband. Ze is overal en nergens te vinden. Alles gaat prima totdat een vriendin van haar overlijdt en Roxy is een groot zooitje. Ze wordt terug naar Nederland gestuurd om uit te rusten. Maar of er een terugkeer naar haar oude leven is? Dat wordt steeds meer onzeker.

In het begin wist ik niet helemaal wat ik van Helemaal het einde kon verwachten. Ik was een beetje sceptisch, is het wel zo leuk? Spreekt het verhaal me wel aan. Maar nu denk ik alleen maar dat lange begin heeft ervoor gezorgd dat later in het boek alle stukjes op zijn plaats vielen.

Ondanks de stroeve start begon ik Helemaal het einde steeds leuker te vinden. Ieder moment dat Roxy in Nederland was werd leuker. Wanneer ik niet aan het lezen was wilde ik dat ik verder ging lezen. Ik was een klein beetje verslaafd geraakt aan het verhaal.

Wat Helemaal het einde zo mooi maakt is dat Roxy alles behalve perfect is. Roxy is verslaafd aan de cocaïne. Ik hou ervan om menselijke personages te zien die alles behalve perfect zijn. Ik ben zo ontzettend blij dat hiervoor gekozen is. Zo ligt het boek nog dichter bij de waarheid.

Met Helemaal het einde doet Lisette Jonkman het weer. Ze zet een feelgood roman neer die perfect is voor een zwoele zomeravond. Een roman waarvan je steeds meer gaat houden van je eigen leven. Oh en niet te vergeten heb ik mij keer op keer erop betrapt dat ik zat te grinniken naar mijn boek.


One Comments

  • Do

    juli 20, 2017

    Dit lijkt me echt een heel leuk boek om te lezen in de zomer, Verkikkerd en Verslingerd vond ik beiden ook erg leuk 🙂
    Do onlangs geplaatst…Mijn boekenkastMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge