Het boek van Tess

Het boek van TessHet boek van Tess
Geschreven door Miriam Bruijstens
Uitgegeven door Clavis | 19 januari 2015
Genres: New adult
Pages: 143
Goodreads
five-stars

Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim ...

Toen vorig jaar Het boek van Tess uit kwam wist ik dat nog goed. Ik ontving het boek van uitgeverij Clavis en ik was zo nieuwsgierig dat het boek binnen een avond uit was. Nu een jaar later is er niet veel veranderd. Ik ben nog steeds verliefd op het verhaal én het boek was binnen een dag uit.

Het boek van Tess vertelt het verhaal van Tess. Tess is een jonge meid die maar al te graag van het leven geniet. Dat zie je ook duidelijk terug komen in het verhaal door middel van drank en jongens. Maar Tess is iet wie ze lijkt dat ze is. Achter het masker verschuilt een kwetsbare versie van Tess. Eentje die niemand te zien krijgt. Totdat Lucas in beeld komt, Tess durft zich helemaal open te stellen voor hem. Lucas en Tess zijn geweldig samen vind ik. Je ziet dat Tess echt tot leven komt wanneer zij Lucas ziet.

Het boek van Tess is eigenlijk maar een dun boek. Naast het verhaal staan er ook nog allemaal gedichten en gedachten van Tess in. Tess schrijft en dicht zelf ook, ze wil een eigen boek laten uitbrengen. Samen met vriendinnen Anna en Sophie heeft ze dit plan gemaakt. Naast de gewone verhaallijn zijn er de gedichten die de gedachten van Tess moeten verwoorden. Ik ben hier echt verliefd op geworden. Hoewel ik geen fan ben van poëzie vind ik dit wel heel erg mooi.

Mijn lieve kleine nichtje heet ook Tess. Dat is waarom ik het boek ook zo leuk vind. Maar ik hoop ding heel erg, dat ze niet wordt zoals deze Tess is.

.Ik ben zo nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat. Hoe alles met Tess verder gaat, of zij nog steeds het doet met allemaal verschillende jongens of dat zij zich heeft weten te settelen. Settelen klinkt niet als iets voor Tess. Dit betekent dat ik Het tweede boek van Tess dolgraag wil gaan lezen.


3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge