Het dertiende huis

Het dertiende huisHet dertiende huis
Geschreven door Romina Russel
Series: Zodiak #1
Uitgegeven door Karakter | 26 mei 2015
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 461
Goodreads
four-stars

Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.

Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.

Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.

Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking?

Ken je dit super coole science fiction verhaal al? In Het dertiende huis staan de sterren en  de sterrenbeelden centraal. De hele wereld is hierom heen gebouwd. Ik heb zelf nog nooit zoiets gelezen dus de interesse was er wel. Maar pas op wanneer je begint kan je niet meer stoppen.

Na een grote explosie raken de manen van Kreeft uit zijn baan. Hierdoor wordt Kreeft bijna helemaal verwoest en duizenden burgers zijn dood. Vanaf dat moment wordt Rho de leider van Kreeft. Maar zij ziet dat de explosie geen toeval was maar het was een gerichte aanval op Kreeft. Wanneer zij de andere planeten ervan probeert te overtuigen dat het dertiende huis toeslaat wordt zij als gek gezien. Als je dit leest wat denk je dan? Mij sprak de achterflap boekdelen dus ik haalde het boek binnen. Ik hoop dat velen dit ook gaan doen.

Rho is best wel een apart personage. In het begin dacht ik dat zij gek was, met het feit dat zij dacht dat het dertiende huis achter de aanval zat. Maar later kreeg ik sympathie voor haar. De manier waarop zij de twaalf verschillende huizen samen wilt laten werken en hoe hard zij hier voor strijd is geweldig om over te lezen. De reis van Rho langs de huizen vind ik eigenlijk wel vermakelijk om over te lezen. Elk huis heeft zo zijn eigen manier van leven en zo ook zijn eigen gewoonten. Dit is een verrijking voor het verhaal.

Het dertiende huis heeft een goede mix van science fiction en romantiek. De ruimtereizen worden afgewisseld met geweldige scènes waarvan je bijna van je stoel valt. Het verhaal is eigenlijk vanaf het begin al spannend en goed te volgen. Voor mij was het een page turner. Laat je niet afleiden door de dikte van het boek, want je vliegt er zo door heen.

 


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge