Het geheugenboek

Het geheugenboekHet geheugenboek
Geschreven door Lara Avery
Uitgegeven door L.S. | 13 april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-half-stars

Ze zeggen dat ik alles zal vergeten. Dus schrijf ik om te herinneren…

De ambitieuze Sammie McCoy weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en dan het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Niets zal haar van haar plannen afbrengen. Dus ook niet de diagnose dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is, wie haar hart heeft gebroken en over Cooper, een oude vriend van vroeger die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen...

Als ik een boek als super gehyped kan markeren dan is het Het Geheugenboek wel. Jongens wat heb ik hier ontzettend veel over gehoord voordat ik het las. Ik wilde precies weten waar die hype over ging en ja ik vind dat Het Geheugenboek de hype dubbel en dwars waard is. Jongens ga dit boek zo snel mogelijk lezen!

Maak kennis met Sammie. Sammie schrijft alles op omdat ze weet dat het niet lang meer duurt voordat alle herinneringen kwijt zijn. Ze heeft eigenlijk haar hele leven al uitgestippeld. Eerst goede cijfers halen zodat ze aan NYU kan gaan studeren. Maar doordat ze ziek is, is haar toekomst onzeker.

Vooral in de tweede helft van het verhaal krijgt het verhaal een romantisch tintje. Niet dat ik dat erg vind want jongens hij is echt een geweldige jongen! Ik vind dat Sammie het verdiende om omringd te worden door mensen die om haar geven zoals ze is.

Het geheugenboek is een prachtig geschreven boek. Doordat het allemaal geschreven is door Sammie, en voor haar wanneer ze het niet meer weet. Ik kreeg echt een brok in mijn keel tijdens het lezen. Ik moest even slikken voordat ik door kon gaan. Emotioneel gezien heeft Het geheugenboek heel veel met mij gedaan.

Als je nog twijfelt om Het geheugenboek te gaan lezen dan zeg ik alleen maar doen. Ik durf te wedden dat Sammie een weg vindt naar je hart, sneller dan je verwacht als ik eerlijk ben. Daarnaast heb ik alleen maar liefde voor dit verhaal. Het is emotioneel en pijnlijk om te lezen maar het is een verhaal dat gelezen moet worden.


2 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  augustus 9, 2017

  Ik moest eerst wat inkomen in het verhaal omdat Sammie zo afstandelijk en zakelijk is, maar uiteindelijk kreeg dit personage echt vorm en vond ik het een fantastisch boek! Ik ga het boek zelfs bespreken bij een aankomende leesclub in Zoetermeer 🙂

  Reply
 • Vivian

  augustus 31, 2017

  Ik hoor hier nogal wat gemengde reacties over, maar het klinkt wel als een boek dat ik mooi zou vinden denk ik 🙂
  Vivian onlangs geplaatst…De zon is ook een ster – Nicola YoonMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge