Het laatste licht

Het laatste lichtHet laatste licht
Geschreven door Jen Minkman
Uitgegeven door Dutch Venture | 1 feburari 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 260
Goodreads
four-stars

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn... maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Moira komt met haar broer in een nieuwe wereld terecht. Een wereld die niet iedereen kan bezoeken. Daar ontmoet Moira Hayko. Hayko verschijnt in de dromen van Moira, maar ze heeft hem nog nooit ‘echt’ ontmoet.

Ik had zo veel moeite om in het verhaal te komen. Ik vroeg me echt af waar die lovende recensies vandaan kwamen. Ik zag het niet. Halverwege het verhaal was er een soort magisch omslagpunt. Vanuit daar werd het steeds leuker en leuker. Ik begon het ook te voelen.

Het laatste licht speelt zich niet alleen in de ‘echte’ wereld af. De droomwereld vind ik juist honderd keer leuker om over te lezen. Ik vind dat Moira zich anders gedraagt in de verschillende werelden. Het voelt alsof zij een heel ander persoon is.

Dat Moira een ander persoon lijkt, ligt  misschien aan de connectie die ik met haar heb. Het erge is, is dat die er helemaal niet is. Ze komt best wel arrogant over. Vooral tegen haar vriend. Ik snap niet dat hij dat pikt van haar. Maar wanneer Moira bij Hayko is, is ze heel anders. Alsof er twee verschillende personages zijn.

De relatie die tussen Moira Hayko ontstaat is uniek. Dan nog te bedenken dat Moira in de echte wereld een vreemd heeft. Als je het zo stelt gaat ze vreemd in haar dromen. Haar relatie met haar vriend is niet bepaald goed. Wat ik eigenlijk wel leuk vind. Hij is niet goed voor haar en ze past zo veel beter bij Hayko.

Ik wil Jen Minkman enorm bedanken dat ik Het laatste licht mocht lezen voor de publicatie.


Geef een reactie

CommentLuv badge