Het levende labyrint

Het levende labyrintHet levende labyrint
Geschreven door Natalie Koch
Series: De verborgen universiteit #1
Andere boeken in deze serie: De erfenis van Richard Grenville
Uitgegeven door Querido | 25 september 2012
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 663
Goodreads
three-stars

In Het levende labyrint vermoedt Alexa dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan. Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt. Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Alexa is voor haar tweede semester op de Untracable University. Ze is op zoek naar de waarheid achter haar vaders dood. Alexa vindt het dagboek van Eleanor. Hiermee komt ze diep in de problemen alleen weet ze dat zelf nog niet.

Ik vind De erfenis van Richard Grenville eigenlijk zo veel leuker dan Het levende labyrint. Ik dacht nu komt het. Ik kom zo veel meer te weten over de familie geschiedenis van Alexa. En wat gebeurt er verder met Sander? Ik wou het weten!

Laat ik beginnen met die enorme ship tussen Alexa en Sander. In het levende labyrint werd er eigenlijk niet zo veel aandacht aan besteed. Ben ik de enige die Alexa en Sander samen shipt. Maar ik heb dat echt nodig in mijn leven. Dus ik heb nog hoop voor het laatste boek.

Het levende labyrint richt zich vooral op wat er in de weken voor de dood van Richard en Eleanor gebeurde. Het was eigenlijk best wel leuk om daar over te lezen. Tot op een moment, toen had ik er genoeg van. Het hele verhaal werd zo langdradig. Ik had echt geen zin meer om verder te lezen. Nee het was dus niet voor mij weggelegd. Ik moest iets anders hebben waar ik me op kon focussen. Ik heb delen van het verhaal gescand, omdat ik het gewoon niet aan kon.

Daarnaast heb ik echt geen flauw idee waar Natalie Koch heen wou met het levende labyrint. Het was gewoon weg niet te volgen wat ze nou wou vertellen. En als er iets gebeurde was je dat al gauw vergeten omdat er weer wat gebeurde. Ik ben benieuwd hoe dit in het derde boek naar voren gaat komen.

Ik ben nu even klaar met deze serie. Ik zal dus voorlopig deel drie nog niet gaan lezen. Ik heb het gevoel, als ik boek drie open doe begint er een leesdip. Dat wil ik dus voorkomen. Zelfs de geweldige schrijfstijl van Natalie Koch kan dat niet voorkomen. Ooit zal ik hem wel willen herlezen.


One Comments

  • Elisa

    februari 18, 2016

    Ik schreef vorige week een review over De erfenis van Richard Grenville op mijn blog, en daarin was ik gemengd positief/negatief. Het levende labyrint ging voor mij heel erg verder op die negatieve aspecten. Enorm langdradig vond ik het, zoals jij ook zegt. Maar naar het einde toe werd het wel enorm spannend en nu ben ik toch héél benieuwd naar het derde boek! Volgens mij is dat het deel waarin alle losse eindjes samenkomen, of dat hoop ik althans! Ik ship Sander en Alexa trouwens totaal niet haha, vind hen echt meer broer en zus eigenlijk en zie totaal geen vonk tussen hen.

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge