Het lot van tien

Het lot van tienHet lot van tien
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #6
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 10 mei 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 288
Goodreads
five-stars

De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave – iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige.
Intussen zitten Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen.
De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing.

Ze pakten Nummer Een in Maleisië Nummer Twee in Engeland Nummer Drie in Kenia en Nummer Acht in Florida. Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Ik keek enorm uit naar Het lot van tien. Het einde van De wraak van zeven was alles behalve vreedzaam. Het liet bij nagel bijtend en denkend achter. Voornamelijk de titel, Het lot van tien, zou niet veel goeds betekenen voor Ella. Stiekem was ik wel een beetje bang wat er met haar zou gebeuren.

Het lot van tien staat gelijk aan heel veel actie. De Mogadoren nemen nu de aarde over. Ze zijn een invasie gestart. Terwijl Zes, Marina, Sam en Adam Loriën proberen te activeren op aarde. In De wraak van zeven kwamen we er namelijk achter dat Loriën voort leeft in de aarde. In de proloog wordt dat eigenlijk al duidelijk, een mens die erfgaven ontwikkeld is alles behalve normaal. Dit vind ik echt een enorm gaaf ding aan het verhaal. De manier waarop de aarde in Loriën veranderd.

Het Lot van tien draait eigenlijk om Ella. Ella is namelijk nummer tien. Eerder werd bekend dat Setrakus Ra de opa van Ella is. Hij doet er alles aan om zijn klein dochter te beschermen en heeft net zoiets als de Lorische formule gecreëerd. Dit maakt het voor de gardes moeilijk om Setrakus Ra te vermoorden.

Daarnaast wordt er heel veel bekend over wat de Mogadoren hier op aarde hebben uitgevoerd. Voornamelijk wie er met ze samen gewerkt hebben. Dit zorgt voor heel veel spannende momenten. Het is dat ik nu mijn nep nagels nog op heb anders was er niet veel meer van mijn nagels over gebleven zo spannend was Het lot van tien. Waarom is het zo moeilijk om  het volgende boek, United as one nu al uit te geven? Ik kan die spanning niet meer aan, ik moet weten hoe het verder gaat met onze lieve vrienden.

View Spoiler »

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor mijn exemplaar van Het lot van tien!


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge