Het zwarte hart

Het zwarte hartHet zwarte hart
Geschreven door Stephanie Garber
Series: Caraval #1
Uitgegeven door L.S. | 17 oktober 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 368
Goodreads
four-stars

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de knappe maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkste voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan een ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Een boek waar je in 2016 veel over hoorde? Juist dat is Het zwarte hart. Ik werd door alle geluiden zo ontzettend nieuwsgierig naar het boek. Wel jammer dat de uitgever de Engelstalige suprise kaft niet gehouden heeft, maar ach je kan niet alles hebben. Door alle positieve geluiden ben ik ook aan Het zwarte hart begonnen, ik ben zo niet teleurgesteld.

Ontmoet de zussen Scarlet en Donatella. Ze ontvluchten hun vader en alles wat ze lief hebben om maar een beter eiland te hebben. Ze gaan meedoen aan Caraval en Scarlet raakt haar zus kwijt. Dit is niet waarvoor ze weg gingen. Scarlet denkt maar een ding Donatella terug krijgen.

Het plot van Het zwarte hart sprak mij eigenlijk meteen wel aan. Ik wist niet hoe snel ik het boek in wilde duiken toen ik hem in bezit had want hallo spanning en sensatie gegarandeerd. Daar had ik eigenlijk wel weer zin in.

Het boek is eigenlijk heel simpel opgedeeld. Je leest per nacht wat er gebeurt en gaat door naar de volgende nacht. Deze opbouw vind ik erg fijn. Je weet precies waar je aan toe bent zonder dat het vaag wordt. Dat heeft Stephanie Garber heel goed gedaan!

Ik ben fan geworden van Het zwarte hart. Behalve dat Scarlet soms wat zeurderig doet in mijn mening is het verhaal echt geweldig. Het zit vol met spanning en momenten waarvan je what tha f gaat denken. Ja zo heb ik serieus gezeten. Het is een boek dat ik zeker zal aanraden aan mensen als ze erom vragen. Ik kan niet wachten totdat het tweede boek uit komt.


Geef een reactie

CommentLuv badge