Hij is van mij

Hij is van mijHij is van mij
Geschreven door Chinouk Thijssen
Uitgegeven door Scelta | 23 september 2015
Genres: Young Adult, Thriller
Pages: 272
Goodreads
four-half-stars

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Hij is van mij was eigenlijk een thiller. Voor volwassenen dan, aangezien het nog steeds een thriller is. Ik ben eigenlijk nu wel benieuwd naar het originele verhaal. Het originele verhaal waarvan deze Young Adult afgeleid is. Het is geen geheim dat ik Hij is van mij best wel een goede thriller vind.

Zara werkt dus in een kleding winkel als manager. Ik dacht even dat Zara de winkel was maar dat was toch niet zo. Het had gekund hé. Op een dag is een medewerker vermist, die later dood gevonden wordt. Samen met Zara dacht ik mee over wie het gedaan kon hebben. Maar toen was het verhaal nog niet klaar. Zara wordt zelf ook nog bedreigd. Dat is zo’n beetje waar het hele verhaal om draait.

Tussen de gewone hoofdstukken van Zara vond je soms nog een klein stuk geschreven vanuit het oogpunt van de moordenaar. Of hoe je het ook wilt noemen. Hierdoor was het verhaal nog spannender dan dat het zonder geweest zou zijn. Je kon het bijna voelen, alsof diegene in jou kamer was. Ik zat met kippenvel te lezen.

Na Blindelings is Hij is van mij het tweede boek dat ik van Chinouk Thijssen lees. En wat een geweldige schrijfstijl heeft zij! Ik wil zo graag meer van haar lezen! Daarnaast staat er iets van mij achter in Hij is van Mij. Een citaat van mijn recensie over Blindelings. Die recensie stond op Despicable Books. Zelf vind ik het een mooi aandenken aan die tijd.

Daarnaast zit er in Hij is van mij nog een klein romantisch tintje. Iets wat ik eigenlijk vanaf het begin al zag aankomen. Ik merkte dat Zara zich meteen al aangetrokken voelde tot Arthur. En uiteindelijk vind ik het geen slechte combinatie, als je zijn verleden weg denkt. Hoewel het weinig een kleine toevoeging aan het verhaal is, vind ik het wel leuk.

Ik las Hij is van mij in een paar uur uit. Het leek alsof de pagina’s zichzelf om draaide zo snel las Hij is van mij dus weg. Ik merkte dit ook bij Blindelings. Ik durf te zeggen dat de schrijfstijl van Chinouk hier alles mee te maken heeft. Geef mij meer alsjeblieft!


Geef een reactie

CommentLuv badge