Hunted

HuntedHunted
Geschreven door Meagan Spooner
Uitgegeven door Harper Collins USA | 14 maart 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 374
Goodreads
four-stars

Beauty knows the Beast’s forest in her bones—and in her blood. Though she grew up with the city’s highest aristocrats, far from her father’s old lodge, she knows that the forest holds secrets and that her father is the only hunter who’s ever come close to discovering them.

So when her father loses his fortune and moves Yeva and her sisters back to the outskirts of town, Yeva is secretly relieved. Out in the wilderness, there’s no pressure to make idle chatter with vapid baronessas…or to submit to marrying a wealthy gentleman. But Yeva’s father’s misfortune may have cost him his mind, and when he goes missing in the woods, Yeva sets her sights on one prey: the creature he’d been obsessively tracking just before his disappearance.

Deaf to her sisters’ protests, Yeva hunts this strange Beast back into his own territory—a cursed valley, a ruined castle, and a world of creatures that Yeva’s only heard about in fairy tales. A world that can bring her ruin or salvation. Who will survive: the Beauty, or the Beast?

Hunted staat al een paar maanden op mijn TBR lijst. Ik kwam hem toevallig tegen op Goodreads en dacht hey dat is leuk, alleen het boek was toen nog niet uit. De dagen verstreken in maanden, toen het boek eindelijk verscheen. Denk je dat ik er toen aan dacht om hem te gaan lezen? Nee dat kwam laatst pas toen ik het boek opnieuw tegen kwam.

Yeva is alles behalve het doorsnee meisje uit het dorp. Yeva houdt van jagen. Wanneer zij geforceerd in het bos moet wonen voelt zij zich er helemaal thuis. Ze heeft maar een doel voor ogen, het beest opjagen wat zich hier in de bossen schuil houdt.

Het eerste wat mij eigenlijk op viel waren de namen. De namen die in Hunted gebruikt zijn, zijn niet namen die je altijd tegen komt in deze wereld. Yeva had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord. Op deze manier wordt het verhaal wel iets unieker dan het al was. Ik heb soms gezeten hoe de f spreek je nou zoiets uit? Ik wist het echt niet. Niet dat dit de leeservaring heeft beïnvloed.

Het verhaal wordt apart verteld, apart in een goede manier zeg ik alvast. De hoofdstukken worden vanuit het perspectief van Yeva verteld. Na elk hoofdstuk komt er een stukje dat vanuit het perspectief van het beest verteld word. Voor mij was dit een aangename en prettige verassing. Dit had ik niet verwacht maar het was zo veel leuker dan verwacht.

Hunted is voor mij een goede hervertelling van het sprookje Belle en het Beest. Op dat gebied heb ik helemaal niks aan te merken. Ik ben alleen maar blij dat Meagan Spooner er een eigen draai aan heeft weten te geven. Als dit niet was gebeurd was het verhaal al snel saai geworden. Maar gelukkig was het niet zo ver.


One Comments

  • Angela

    juni 19, 2017

    Oké, dit boek gaat meteen op mijn want-to-read lijst! Klinkt echt precies als een boek dat ik geweldig zal vinden!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge