Iene miene mutte

Iene miene mutteIene miene mutte
Geschreven door M.J. Alridge
Series: Helen Grace #1
Uitgegeven door Boekerij | 29 januari 2015
Genres: Thriller
Pages: 376
Goodreads
five-stars

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Kies een boek dat al tijden thuis in de kast staat. Ga deze lezen met de buddy read op Goodreads. Kom erachter waarom je de hele serie thuis hebt staan, nee dat is niet alleen voor de cover. Dit is wat er met Iene miene mutte gebeurd is.

Inspecteur Helen Grace krijgt wel met een hele aparte zaak te maken. Er verdwijnen mensen waarvan er maar een levend terug gevonden wordt. De zoektocht op de onbekende moordenaar is in volle gang wanneer er een onverwachte wending komt.

In het begin was ik een beetje verward. Wat de hell is going on? Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken maar tegelijkertijd had ik kippenvel. De rillingen liepen over mijn rug.

Iene miene mutte heeft meer dan honderd kleine hoofdstukken. Voor mij was dat prima, het las heel vlot en wanneer je niet heel veel tijd had kon je gewoon een hoofdstuk lezen. Voor mij was het echt een uitkomst. Even een hoofdstuk lezen voordat ik ga slapen kon nu echt, niet dat ik na een hoofdstuk kon stoppen.

Het verhaal hield mij in zijn greep. Ik zat totaal op het verkeerde spoor wat betreft de psychopaat die hier achter zat. Maar toch toen de onthulling kwam was ik een klein beetje klaar met het verhaal. Ik had het einde zeker spannender verwacht.

Maar het is niet zo dat ik teleurgesteld ben. Nee ik vind Iene Miene Mutte juist een ijzersterke thriller. Vanaf het begin tot het einde hield het mij in zijn greep.


One Comments

  • Floor

    oktober 28, 2017

    Ik heb dit boek een tijdje terug gekocht bij de kringloop. Ik heb er al zoveel over gehoord dat ik er inmiddels wel nieuwsgierig naar was geworden 🙂

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge