Ik ben nummer vier

Ik ben nummer vierIk ben nummer vier
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #1
Andere boeken in deze serie: De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 23 oktober 2012
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 327
Goodreads
four-stars

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt.

On plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten.

Maar zij weten het wel...

Er zijn altijd mensen die nog nooit van een bepaalde serie hebben gehoord. Zo kennen ook vrij weinig mensen de Lorien legacy serie ook maar. Ik ben echt verliefd geworden op de serie, dat is ook waarom ik hem aan het herlezen ben. Hou je van sexy aliens? Dan raad ik je aan om Ik ben nummer vier te gaan lezen.

Het verhaal begint met John Smith die op de vlucht is met Henri. John is afkomstig van de planeet Lorien en is hier op aarde om te verschuilen voor de Mogadoren. Er zijn in totaal negen Loriers naar de aarde gekomen, John is nummer vier. De eerste drie zijn al vermoord door de Mogadoren, John is de volgende die aan de beurt is. Door het verhaal heen hangt er een spanning. John is namelijk al zijn hele leven op de vlucht. Hij weet dat hij de volgende is.

Door het verhaal heen maak je kennis met Sam en jongen die van science fiction en aliens houdt. Zijn vader is ontvoerd door aliens, denkt Sam. Een ding dat mij meteen op viel was dat Sam een geweldige jongen is. Gelukkig zag John dat ook gelijk wel in. Daarnaast maak je kennis met Sarah, eigenlijk vanaf het begin zijn John, Sarah en Sam een hechte vriendengroep. Dat John voor Sarah valt snap ik enigszins nog wel. Ze is heel vriendelijk.

Ik ben nummer vier is een boek waarbij het hart van mening science fiction liefhebber sneller van gaat kloppen. Ook mijn hart gaat er sneller van kloppen. Het leuke aan Ik ben nummer vier is, is dat hij het eerste boek in de serie is. Na Ik ben nummer vier ben je dus nog lang niet uitgelezen. Daarnaast is er nog een verfilming. Dat maakt het nog iets leuker aangezien Alex Pettyfer de hoofdrol van John heeft.


Geef een reactie

CommentLuv badge