Ik zie jou

Ik zie jouIk zie jou
Geschreven door Clare Mackintosh
Uitgegeven door De fontein | 7 juni 2017
Genres: Thriller
Pages: 384
Goodreads
five-stars

Na haar succesdebuut 'Mea culpa' (I Let You Go) slaagt Clare Mackintosh er opnieuw in een geweldige thriller te schrijven. 'Ik zie jou' (I See You) is een thriller over forenzen, routines en obsessie. Je treinreis, je rit naar je werk wordt nooit meer hetzelfde na het lezen van dit boek!

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Dat ik een fan van thrillers ben mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik zie jou is een boek waar ik al een tijd naar uit keek. Alleen die achterflap maakte mij als super nieuwsgierig naar het verhaal. En ja ik heb er een tijd over gedaan om eindelijk te starten maar nu ik heb uit heb wil ik alleen maar meer.

Wanneer Zoë een foto van zichzelf onder een seksadvertentie ziet staan is de maat vol. Ze gaat uitzoeken wie die foto heeft geplaatst. Iedereen denkt dat er niks aan de hand is totdat er een vrouw vermoord wordt. Er is een gelijkenis: ze ging ook elke dag met de trein.

Vanaf de eerste pagina vond ik Ik zie jou al ongelooflijk spannend. Ik wist niet dat het spel meteen al begonnen was. De spanning liep langzaam op. In de eerste paar hoofdstukken had ik zoiets van okay ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Toen ik richting bladzijde 250 wist ik niet beter dan te zeggen: ik hou van dit boek!

Tegen het einde kwamen er nog aardig wat plottwists. Ik was hier bijzonder blij mee. Ondanks dat ik echt niet had verwacht wat er zou gebeuren. Ik ben blij verrast door de trucjes die Clare Mackintosh uit haalt.

Je zou op zijn zachts gezegd kunnen zeggen dat ik fan ben van Ik zie jou. Het hele concept rondom een advertentie in de krant is geweldig. Ondanks dat ik in het begin zo mijn twijfels had. Gaat Clare Mackintosh nog meer boeken uitgeven? Want dan weet ik wel dat ik ze ga lezen!


2 Comments

 • Veronique

  augustus 24, 2017

  Heel benieuwd naar dit boek. Je hebt me enthousiast gemaakt!
  Veronique onlangs geplaatst…De perfecte leesmiddagMy Profile

  Reply
 • Do

  augustus 25, 2017

  Ik vond dit ook echt een supergoed en spannend boek, ik ben benieuwd naar Clare’s andere boeken!

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge