Illuminae

IlluminaeIlluminae
Geschreven door Amie Kaufman, Jay Kirstoff
Series: The Illuminae files #1
Andere boeken in deze serie: Gemina
Uitgegeven door Knopf books | 20 oktober 2015
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 599
Goodreads
five-stars

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do.

This afternoon, her planet was invaded.

The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than an ice-covered speck at the edge of the universe. Too bad nobody thought to warn the people living on it. With enemy fire raining down on them, Kady and Ezra—who are barely even talking to each other—are forced to fight their way onto an evacuating fleet, with an enemy warship in hot pursuit.

But their problems are just getting started. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet's AI, which should be protecting them, may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a tangled web of data to find the truth, it's clear only one person can help her bring it all to light: the ex-boyfriend she swore she'd never speak to again.

Told through a fascinating dossier of hacked documents—including emails, schematics, military files, IMs, medical reports, interviews, and more—Illuminae is the first book in a heart-stopping, high-octane trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.

Waar moet ik starten met dit geweldige boek? Ik kocht Illuminae eigenlijk alleen maar omdat Melissa het een enorm goed boek vind, en er natuurlijk hardstikke hard over fangirled. Maar deze hardcover is die €14 dubbel en dwars waard. Ik kon het eigenlijk niet geloven dat zo’n mooie hardcover maar €14 was. Wanneer je de dustjacket van het boek verwijderd zie je een cover waarvan je ogen gaan tollen. Dit was zeker een voorbode voor het boek. Want dat is net zo als de cover geschreven.

Wat betreft de inhoud kan ik hier het komende half uur nog wel over praten. Er gebeurt zo ontzettend veel in die 599 pagina’s die Illuminae telt. Het ene moment zit je mee te lezen tussen Kady en Ezra terwijl je het andere moment militaire documenten zit te bekijken. Dit boek kent zo veel verschillende aspecten zodat je niet kan zeggen hier gaat het verhaal over. Er zijn zo veel belangrijke dingen die naar voren komen.

Het verhaal begint eigenlijk met een interview. Kady en Ezra zijn net gered vanaf hun planeet Karenza en zitten in verschillende ruimteschepen. Zo leer je eigenlijk deze twee personages kennen. Maar het verhaal gaat verder met wat mooie afbeeldingen van hoe de ruimteschepen er daadwerkelijk uit zien. Voor mij is dat echt een toevoeging aan het verhaal al die afbeeldingen. Ik werd er oprecht super vrolijk van.

 

Het verhaal is zo uniek geschreven. Zo lees je allemaal millitaire documenten maar op het andere moment tien bladzijden later lees je vanuit het perspectief van Katy. Later komt AIDEN nog in het spel. Door die afwisseling werd Illuminae zo intens. Vooral AIDEN vind ik enorm sterk geschreven. AIDEN is namelijk een machine maar het wordt neer gezet alsof AIDEN een personage is. Dat maakt Illuminae voor mij nog veel leuker om te lezen.

Alle scheldwoorden zijn eruit gehaald door middel van een zwart balkje. Ik maakte er in feite een spelletje van. Raad het scheldwoord. Het leidt je totaal niet af van het verhaal maar het is ontzettend leuk om te doen. Ik heb soms er best wel om moeten lachen, vooral als je niet zeker wist wel woord er onder het zwarte balkje moet komen te staan.

En wanneer je denkt dat je alles gehad hebt dan gebeurt het onverwachte. Dat vind ik eigenlijk wel een goede samenvatting van hoe het verhaal in elkaar zit. Elke gebeurtenis geeft aanleiding tot iets nieuws, maar in de zin van meer om te ontdekken. In Illuminea zijn er zo veel geweldige dingen die er gebeuren dat het lijkt alsof je hoofd bijna gaat exploderen zo geweldig is het. Daarnaast zit het super vol met plottwists. Ha die zag je niet aankomen is iets wat de auteurs vaak gedacht hebben denk ik maar.

Is er een mogelijkheid dat ik Illuminae meer dan 5 sterren kan geven? Dit boek heeft mij all the feels gegeven. Mij veel emoties laten zien en tegelijkertijd ben ik er verliefd op geworden. De nerd in mij is super blij geworden toen ik Illuminae las. Ik werd super blij toen ik Illuminae las. Wat wil je nou nog meer?


2 Comments

 • Saartje

  juli 17, 2016

  Ik had nog niet van dit boek gehoord, maar die illustraties zijn echt wel leuk en al een reden om het te kopen! In ‘Extremely loud and incredibly close’ werd er ook met de bladspiegel en illustraties gespeeld en dat vond ik toen ook geweldig.

  Reply
 • Marcia

  juli 22, 2016

  Ik ben ook groot fan van Illuminae <3 ik kan niet wachten op het vervolg!!
  Marcia onlangs geplaatst…Marcia op de Gentse FeestenMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge