Interview met Olivia Rivers

interview

Weet je nog dat ik een tijdje geleden samen met Wendy van Raising my Book This is what Goodbye looks like van Olivia Rivers lazen? Als je denkt dat alles niet gekker kon mochten wij Olivia Rivers nog wat vragen stellen. De vragen lees je hieronder.

Waar vond je de inspiratie voor This is what goodbye looks like en je andere boeken? Zijn ze gebaseerd op ervaringen?

Nee, ik heb niet dezelfde ervaringen als mijn personages. Een groot deel van het verhaal is geïnspireerd uit een nieuws item die ik een paar jaar geleden heb gelezen. Het artikel ging over een jong kind die drug dealers aan gaf. Deze mensen waren zijn ouders. Het was een hartverscheurend verhaal, het zette mij aan het denken hoe moeilijk het moet zijn om te kiezen tussen diegene van wie je houdt en je aan de wetten en regels houden.

Wanneer heb je besloten om een auteur te worden? Ben je hiervoor ook gestopt met school?

Vanaf het moment dat ik begon met schrijven, ik was toen dertien, realiseerde ik me dat schrijven mijn droom baan was. Maar het duurde vijf jaar voordat ik mijn eerste contract bij een uitgever kreeg, ik was toen achttien. Ik ben nooit gestopt met school voor het schrijven. Ik ben van plan om naar school te gaan totdat ik afgestudeerd ben van de universiteit. Ik vind dat wanneer je in een klaslokaal zit en je verschillende vakken volgt dat je geest opent en je doet er nog inspiratie op voor nieuwe verhalen ook.

Wie is je inspiratie om deze boeken te schrijven?

I tend to find inspiration in the morally grey areas of life. Events that are morally black-and-white tend to bore me, and I always find myself drawn to writing about situations where there is no absolute right or wrong solution. I read a lot of non-fiction and historical books because of this, since there are very few major events in history that don’t have grey areas.

Ik heb de neiging om inspiratie te vinden in de donkere delen van het leven. Gebeurtenissen die gezien worden als zwart en wit lijken mij te vervelen en toch vind ik mij altijd geïnteresseerd in het schrijven van situaties waar er absoluut geen juiste of foute oplossing is. Ik lees zelf een hoop non-fictie en historische boeken hierdoor, omdat er maar een paar belangrijke historische gebeurtenissen zijn die geen zwarte periode is.

Ben je zelf ook een lezer?

Ja! Ik hou van lezen en ik lees eigenlijk elk boek die ik kan krijgen. Op het moment lees ik ‘Dragonflight’ van by Anne McCaffery, ‘The Kite Runner’ van Khaled Hosseine en ‘The Call of the Wild’ van Jack London.

Wil je nog iets zeggen tegen je Nederlandse fans?

Hallo, mijn Nederlandse vrienden! Ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb om geïntroduceerd te worden aan jullie. Ik hoop dat jullie van het interview genoten hebben.

Dit was mijn deel van het interview met Olivia Rivers. Voor het andere deel kijk je op de blog van Wendy, Raising my Book. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben en dat jullie ook boeken van Olivia Rivers gaan lezen.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge