Jaike en haar leesclub idee

Vorige week gooide ik een oproep op twitter. Of er mensen geïnteresseerd zijn om samen boeken te gaan lezen en deze te gaan bespreken. Ik wil dit voor mijzelf gebruiken zodat ik eens buiten de young adult boeken iets om ga lezen. Dus vandaag komt er meer over mijn idee.

Wie wil er nou niet met een groep een boek lezen? Mij lijkt het juist hartstikke leuk een leerzaam. Daarom plaatste ik een oproep op twitter. Of meer mensen geïnteresseerd zijn en ja hoor. Ik wil hiervoor een speciale facebook groep in het leven roepen. Ja een online leesclub en iedereen is welkom.

Ik had het idee om iedere maand een boek te lezen. Maar met onder andere een tip van Laurie denk ik dat deze tijdsperiode te kort is. Zeker als je een boek nog wilt bespreken. Daarom heb gekozen om een keer in de 7 weken een boek te lezen en deze te bespreken.

Je krijgt zeven weken de tijd om te lezen en uitgebreid te discussiëren. Lijkt mij meer dan genoeg tijd voor de langzamere lezers onder ons. In week vijf wil ik even stil staan bij het volgende boek van die periode. Iedereen mag een boek opgeven die bij het thema past. Als alle suggesties gegeven zijn komt er een poll. Als iedereen gestemd heeft, wordt het boek met de meeste stemmen in de volgende periode gelezen.

Ja ik wil gaan werken met thema’s. Zo wil ik de meest gevarieerde boeken gaan lezen. Deze thema’s hebben betrekking op wat er gebeurt in de wereld of feestdagen die er aan komen. Maar het thema spreekt je niet aan? Dan doe je een periode niet mee. Zo simpel is het. Je bent niet verplicht om elke keer mee te doen. Ik wil het graag laagdrempelig houden.

Ik zou maandag 29 januari willen beginnen. Wat betekent dat de leesclub van deze periode loopt tot en met 18 maart. Het thema wordt all you need is love. Dit betekent dat er geen chicklit gekozen hoeft te worden. Maar een boek waar liefde in voor komt.

Meld je aan bij de facebook groep, stel jezelf voor en geef een suggestie voor het komende boek.

Wil jij mee doen?


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge