Kort en gelukkig

Kort en gelukkigKort en Gelukkig
Geschreven door Marijke F. Jansen
Series: De sprookjesjager #1
Uitgegeven door Polder | 2017
Genres: Paranormaal, Young Adult
Pages: 174
Goodreads
three-half-stars

Als Nadine van het medium Hanna te horen krijgt dat ze de incarnatie van een sprookjesfiguur is, is haar eerste reactie dat die vrouw compleet gestoord moet zijn. Want zeg nu zelf: sprookjes zijn toch gewoon verhaaltjes voor kinderen?
Maar als er vreemde dingen gebeuren, is Nadine toch gedwongen om de woorden van Hanna nader te onderzoeken. Om haar eigen happy end te vinden, moet ze volgens het medium haar eigen sprookje volgen. Alleen welk sprookje dat dan is, is nog niet zo gemakkelijk te ontdekken.
Intussen sluimert het gevaar, want de Sprookjesjager maakt jacht op haar...

Ik ben vrolijk verrast. Marijke F. Jansen benaderde mij of ik Kort en Gelukkig wilde gaan lezen. Met veel enthousiasme zei ik natuurlijk ja. Ik wil Marijke heel erg bedanken dat ik een exemplaar van Kort en gelukkig mocht lezen. Ik was ontzettend benieuwd naar Kort en gelukkig, ik ben blij dat ik hem gelezen heb zeg ik nu.

In Kort en gelukkig ontmoet je Nadine. Nadine is in contact gekomen met een medium die haar vertelt dat er sprookjesfiguren in de echte wereld zijn. Maar wanneer Nadine’s wereld staat op zijn kop staat begint de theorie van het medium steeds normaler te klinken.

Je leest Kort en gelukkig vanuit twee perspectieven. Nadine vertelt over de rare wendingen in haar leven terwijl er een vreemde man, de sprookjesjager, zo af en toe in beeld komt. Het verhaal van de sprookjesjager deed mij een heel klein beetje aan een horror setting denken. Ik kreeg de kriebels van hem, vooral omdat ik in het begin geen idee had wat zijn bedoelingen waren in het verhaal.

Het idee dat er sprookjesfiguren rond lopen in de ‘echte’ wereld vind ik een ontzettend gaaf concept. In Kort en gelukkig kon je met Nadine meedenken over wat haar rol in de verhaallijn is. Ik vond dat leuk en goed gevonden. Ik vond het zeer jammer dat het begin naar mijn mening erg vaag was, ik kwam hierdoor moeilijk in het verhaal.

Ik had best wel moeite met de schrijfstijl van Marijke F. Jansen in het begin. Ik wist niet goed wat ik ervan moest vinden, las het nou prettig of niet? Tegen het einde van het boek dacht ik ja het leest wel prettig.

Kort en gelukkig heeft lekkere korte hoofdstukken die vlot doorlezen. Ik las hem in een middag uit. Zonder dat je het door hebt vlieg je als het ware door het boek heen. Ik heb zelf genoten van het verhaal


Geef een reactie

CommentLuv badge