Kraai & Koninkrijk

Kraai & KoninkrijkKraai & Koninkrijk
Geschreven door Leigh Bardugo
Series: De kraaien #2
Andere boeken in deze serie: List & Leugens
Uitgegeven door Blossom Books | 30 november 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 622
Goodreads
four-stars

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz' sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam - een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen

Na het lezen van List & Leugens wilde ik eigenlijk geen afscheid nemen van de Grisha wereld. Ik ben in korte tijd echt heel erg verliefd geworden op deze serie. Zo erg dat ik het uitstellen van het lezen van Kraai & Koninkrijk. Na bijna een jaar had ik het lef gevonden om deze serie eindelijk uit te lezen.

Nadat Kaz en zijn bende het Ijsfort overleefd hebben en de missie volbracht hebben, keren zij terug naar Ketterdam. Waar ze een verassing wacht. In plaats van de beloning te krijgen die zij verdienen worden zij verraden. Alles ligt weer open en voor een laatste keer gaat Kaz achter het geld aan.

Het is mooi om te zien hoe alles samen komt in Kraai & Koninkrijk. Je ziet dat vragen uit het eerste boek beantwoord worden en hoe personages uit de Grisha serie terug komen. Vooral van dat laatste werd ik heel erg vrolijk.

Wat ik het mooiste vind aan Kraai & Koninkrijk? Dat Kaz en zijn team een gevarieerd team is. Niemand is perfect. Ik hou van imperfecte personages. Vooral Nina en Inej vond ik geweldig, ook twee vrouwelijke personages in dit boek. Deze twee personages doen dingen die niemand voor ogen houdt.

Ben ik de enige die de boeken van Leigh Bardugo heerlijk vind weglezen? Ik heb Kraai & Koninkrijk in slechts een dag tijd weg gelezen. Ondanks de 600 pagina’s die het boek kent. Okay misschien ben ik hier toch wel trots op. Of misschien meer omdat ik toe geef dat ik een verslaving heb voor deze boeken. Maar alsnog kan ik geen genoeg krijgen van de boeken van Leigh Bardugo, is er meer in de maak?


One Comments

  • Do

    augustus 7, 2017

    Ik vond Kraai en Koninkrijk ook echt een goed boek, al kwam ik er wel wat moeilijker doorheen dan bij Six of Crows.

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge