Levana

LevanaLevana
Geschreven door Marissa Meyer
Series: De lunar chronicles #3.5
Andere boeken in deze serie: Cinder, Scarlet, Winter
Uitgegeven door Blossom Books | 20 mei 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 179
Goodreads
five-stars

Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu

Ik ben nog een keer terug met een van mijn favoriete boekenseries die ik ooit gelezen heb. Namelijk De Lunar Chronicles. Ik moest afscheid nemen met Levana, niet dat dat zo erg is overigens.

Maak kennis met koningin Levana van Luna. Hoe is zij de heks geworden die ze tegenwoordig is? Wat is er in haar jeugd geweest, met wie groeide ze op? Wie was haar eerste liefde. Dit en meer lees je in Levana.

Je hoort Levana eigenlijk tussen Cress en Winter in te lezen. Ik heb dit de eerste keer gedaan. Nu las ik hem na Winter en het maakt eigenlijk helemaal niks uit. Ik vind dit juist een heerlijke binnenkomer voor tussendoor. Gewoon een middag niets moet alles mag met een deel van je favoriete Lunar Chronicles personages. Ik zou hem overigens op zijn vroegst pas na Cress lezen in verband met spoilers.

Dit boek is echt geweldig. Ook al heb je een hekel aan Levana je gaat alsnog van dit boek houden. Dat is bij mij ook gebeurd. De inzichten die je krijgt zijn zo belangrijk om dit personage te kunnen begrijpen. Om haar motieven te kunnen herkenen en meer. Vooral als je Winter al gelezen hebt, dan zul je Levana nog beter gaan begrijpen. Wat betreft mij is het echt een must read voor iedereen die van De Lunar Chronicles houdt.


2 Comments

 • naomi

  oktober 20, 2017

  Ik vind dit boek ook echt een must read als je de lunar chronicles leuk vond! Geeft echt veel toegevoegde waarde.

  x

  Reply
 • Anne (Anneother Book)

  oktober 24, 2017

  Ik zit al een aardige tijd vast in Cress, maar zo’n lovende recensie als dit ben ik zeker enthousiaster om verder te lezen! šŸ™‚

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge