Levensbloed

LevensbloedLevensbloed
Geschreven door Gena Showalter
Series: Everlife #2
Andere boeken in deze serie: Eerste leven
Uitgegeven door HarperCollins NL | augustus 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 445
Goodreads
four-stars

Je eerste leven is nog maar het begin… Na je dood kies je voor Myriad of Troika, twee rijken die in eeuwige strijd met elkaar verwikkeld zijn.

Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft…

Wat ik van Eerste leven vond? Eigenlijk verraste het verhaal mij. In werd aangetrokken door de prachtige cover en ik was benieuwd wat daaronder zat. Daaronder zat een verhaal dat mij prikkelde. Het prikkelde mij om door te gaan met deze serie. Nu Levensbloed er is, komt er een antwoord op mijn vragen.

In Eerste leven heeft Tenley voor Troika gekozen. Of ik blij was met deze keuze? Ik heb geen idee. Ik had geen idee omdat ik niet wist of ik Killian kon vertrouwen. Na Levensbloed weet ik het antwoord op die vraag. Ja ik vertrouw Killian meer dan ik eerst deed.

Wat er in Levensbloed centraal staat is de strijd tussen Troika en Myriad. Wie Tenley ook gekozen had, voor mijn gevoel maakte het eigenlijk niet eens meer uit. De twee rijken zouden toch wel in oorlog raken.

Waar ik met Eerste leven een connectie had miste dat nu. Ik las wel maar het voelde alsof de woorden weinig betekenis hadden. Totdat ik bij de laatste 100 pagina’s aan kwam. Ik werd als het ware het verhaal weer in gezogen. Levensbloed liet mij niet meer los. Tenley en Killian lieten mij niet meer los. Troika en Myriad lieten mij niet meer los.

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik van Tenley moest vinden. Ze heeft een gigantische obsessie met cijfers. Nee ik irriteerde mij er niet aan. Haar imperfecties maken haar juist menselijk. Maar dat Tenley soms niet zulke goede beslissingen maakt, dat irriteerde mij wel. Luister voor eens naar de mensen om je heen Tenley.

Ik had altijd gedacht dat Everlife een duologie was. Zo stapte ik ook in Levensbloed. Denkend dat dit het laatste boek in de serie was. Maar in die laatste honderd pagina’s veranderde mijn mening. Zo kan een serie toch niet eindigen? Ik had niet verwacht dat een serie met een open einde zou eindigen. Gelukkig komt er nog een boek drie aan. Nog een keer dat ik terug kan keren naar Troika en Myriad.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor een exemplaar van Levensbloed.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge