Library kiss

Library kissLibrary Kiss
Geschreven door Kasie West
Uitgegeven door Young & Awesome | 15 november 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 256
Goodreads
three-stars

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Ik las eerder dit jaar P.S. I like you van Kasie West. Hierdoor werd ik helemaal verliefd op de meisjesachtige schrijfstijl van de auteur. Ik wist dat dit goed zat. Toen uitgeverij Young & Awesome bekend maakte dat zij de boeken van Kasie West gingen vertalen moest ik dit natuurlijk lezen. Library kiss is het eerste boek dat zij vertaald hebben.

Drie dagen vast zitten in een bibliotheek. Hel of hemels? Ik zou het zelf niet erg vinden, tot op zekere hoogte. Dit overkomt Autumn die vast zit in de bibliotheek met Dax. Twee heel verschillende figuren zitten vast maar wat gebeurt er?

Die drie dagen in de bibliotheek leken wel een eeuwigheid te duren. Autumn was voor mij geen aantrekkelijk personage om over te lezen. Ze was alleen maar bezig met zichzelf en haar bijna vriendje die haar nu moet missen. Nee ik had totaal geen medelijden met haar. Maar het aspect dat het verhaal zich af speelt in de bibliotheek maakt wel weer wat goed.

Dax vond ik vanaf het begin wel interessant daar in tegen. Hij maakte het lezen iets dragelijker. Hij is niet het type jongen dat je in de bibliotheek verwacht. Maar dat maakte het wel leuk.

Na de drie dagen in de bibliotheek begon het verhaal pas voor mij gevoel. Ik kwam een beetje in het verhaal. Wonder boven wonder begon ik Autumn een beetje leuk te vinden als personage. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Behalve dat het einde vrij voorspelbaar was, kreeg ik er wel een warm gevoel van. Ik voelde mij voldaan, net als bij de andere boeken die ik van Kasie West gelezen heb. Ik kan nu zeggen dat Library kiss niet mijn meest favoriete boek van Kasie West is, maar achteraf was ie wel okay. Ik zou hem niet herlezen zoals ik wel bij The fill-in boyfriend of P.S. I like you wil gaan doen.

Ik wil uitgeverij Young & Awesome bedanken voor mijn exemplaar van Library kiss.


Geef een reactie

CommentLuv badge